You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » “Το ΚΑΣ θα αποτρέψει τις τερατώδεις προβλήτες στην Πειραϊκή”

“Το ΚΑΣ θα αποτρέψει τις τερατώδεις προβλήτες στην Πειραϊκή”

“Το ΚΑΣ θα αποτρέψει τις τερατώδεις προβλήτες στην Πειραϊκή”

Οι Ενεργοί Πολίτες λένε «ναι» στα σχέδια του Υπ. Πολιτισμού για κήρυξη – οριοθέτηση του ενάλιου αρχαιολογικού χώρου μπροστά στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Ένα τείχος από πολυώροφα κρουαζιερόπλοια θα υψώνεται μπροστά στο πιο ιστορικό μνημείο του Πειραιά, τον τάφο του Θεμιστοκλή. Κινητές πολιτείες θα κρύψουν το φως του ήλιου, τη θέα, τη «ζωή» στην πολυτραγουδισμένη ακτή και θα πνίξουν τις γειτονιές με τους τοξικούς τους ρύπους.  Θα αλλοιώσουν τη φυσική της ομορφιά, θα καταστρέψουν το ειδυλλιακό της τοπίο. Ακόμα και ο απλός περίπατος δίπλα στα βράχια της Πειραϊκής, θα αποτελεί μια γκρίζα διαδρομή. Τίποτα δε θα θυμίζει ένα από τα πιο γραφικά σημεία του Πειραιά.

Επί ποδός

Κάτοικοι και φορείς της περιοχής δεν παραδίδουν τα «όπλα». Μάχονται για να αποτρέψουν την καταστροφική παρέμβαση μπροστά στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για την άνευ λόγου επέκταση της κρουαζιέρας. Κόντρα στον ωχαδερφισμό και στη λιποταξία συνεχίζουν τον αγώνα κινητοποιώντας ακόμα και τους απλούς επισκέπτες.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, μπροστά στον Σταυρό, συγκεντρώνουν υπογραφές κατά της επέκτασης του λιμανιού. Προ ημερών, οι ενεργοί πολίτες της Πειραϊκής έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία από την κάτοψη του έργου στο Κτηματολόγιο, όπου άπαντες μπορούν να αντιληφθούν την οπτική και περιβαλλοντική επιβάρυνση της νέας προβλήτας στο φυσικό και ιστορικό τοπίο της Πειραϊκής.

Θεωρούν ότι η κήρυξη – οριοθέτηση του ενάλιου αρχαιολογικού χώρου μπροστά στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα αποτελέσει ανάχωμα στα σχέδια της COSCO και θα αποτρέψει τη δρομολογούμενη τσιμεντοποίηση. Βάλλουν, δε, κατά όλων όσοι αντέδρασαν στην πρόθεση του ΚΑΣ να κηρύξει ως αρχαιολογικό χώρο σχεδόν τον μισό Πειραιά συμπεριλαμβανομένου και του σημείου αυτού. «Είναι αντίθετοι με το Master Plan της COSCO για τον Πειραιά, αλλά τώρα ξαφνικά ξεκίνησαν “ανένδοτο” κατά της κήρυξης των αρχαιοτήτων, της βασικής παραμέτρου που μπορεί να χαλάσει τα σχέδια της COSCO για τα Mall και τις τερατώδεις προβλήτες στην περιοχή του Πειραιά» λένε χαρακτηριστικά και διαμηνύουν: «Ούτε πετραδάκι στη θάλασσα της Πειραϊκής για να δοθούν δωράκια εκατομμυρίων ευρώ από την Ε.Ε. στους εργολάβους και την Κίνα με πρόσχημα ανύπαρκτες ανάγκες σε βάρος του πολύτιμου φυσικού και αρχαιολογικού τοπίου στον Πειραιά».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı