You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Το Βατερλό του Αντώνη Σαμαρά

Το Βατερλό του Αντώνη Σαμαρά

Το Βατερλό του Αντώνη Σαμαρά

Μονόδρομος η παραίτησή του και η διενέργεια εκλογών

Απόλυτο ξεβράκωμα του πρωθυπουργού και των υπουργών του. Όλα βγαίνουν σιγά σιγά στη φόρα για την άνευ στοιχείων δικογραφία με το στημένο κατηγορητήριο και τους εξαγορασμένους(;) μάρτυρες με στόχο την πολιτική εκτέλεση της Χρυσής Αυγής και τη λεηλασία των ποσοστών της. Όλα, δια στόματος όχι κάποιου τυχαίου, αλλά ενός εκ των εξ απορρήτων του πρωθυπουργού.

Κάπως έτσι είχαμε φανταστεί το παρασκήνιο των προφυλακίσεων του αρχηγού και των βουλευτών της όταν πληροφορηθήκαμε ότι η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου μεταφέρθηκε για την επομένη. Επρεπε πάση θυσία να αλλάξει η βάρδια, να αλλάξει η απόφαση για να δοθεί χαρά στο εβραϊκό λόμπι που πίεζε ξανά και ξανά (μέχρι και ο Καρατζαφέρης το ’λεγε και το λέει από τις εκπομπές του). Πώς θα μπορούσαν άλλωστε οι ίδιοι άνθρωποι να διατάξουν την προφυλάκιση του αρχηγού όταν λίγες ώρες πριν έκριναν ελεύθερους τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μίχο;

Παρατηρούσα την αγωνία στο σκληρό πρόσωπο του υπουργού Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης στη Σία Κοσιώνη. Δεν έπεισε κανέναν όταν έλεγε ότι ουδέποτε παρενέβη στο έργο της Δικαιοσύνης και είναι γνωστή η πορεία του στο δικαστικό σώμα. Η επιλογή του ακόμα και για το αξίωμα που κατέχει σήμερα μαρτυρά πολλά για την επαγγελματική του ανέλιξη. Είναι σε πολύ δύσκολη θέση ο υπουργός ιδίως τώρα που ξέρει ότι έπεται και συνέχεια στις αποκαλύψεις-βόμβα. Οι πληροφορίες λένε ότι τον έχει στο χέρι η Χρυσή Αυγή και πιθανότατα θα είναι ο επόμενος που θα ακολουθήσει τον Μπαλτάκο.

Εν όψει της δρομολογούμενης, μεθοδευμένης προφυλάκισής του, ο Ηλίας Κασιδιάρης παίζει τα τελευταία του χαρτιά. Βγάζει από τα μανίκια τους κρυμμένους άσσους του. Δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει. Λένε ότι θα του φορτωθεί τώρα και η κακουργηματική πράξη της υποκλοπής. Ναι, εκεί θα στραφούν οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης παρόλο που θα περίμενε κανείς τις παραιτήσεις όλων όσοι δέχτηκαν χειραγώγηση, συμμετείχαν στην κατάλυση του Συντάγματος, παρέβησαν το καθήκον τους και έγιναν συνωμότες. Πλήρης ισοπέδωση θεσμών, αρχών, των δημοκρατικών λειτουργιών, των διακριτών ρόλων μεταξύ των εξουσιών που αποτελούν τους πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ένα είναι βέβαιο. Ο χρόνος για την κυβέρνηση Σαμαρά μετρά αντίστροφα. Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, πείστηκαν πλέον για τις αγνές προθέσεις της «δημοκρατικής παράταξης» της ΝΔ στον πόλεμο που κήρυξε δήθεν κατά του νεοναζισμού και του νεοφασισμού.

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı