You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Τον κώδωνα του κινδύνου για την Καθαριότητα κρούει ο Δήμαρχος Πειραιά

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Καθαριότητα κρούει ο Δήμαρχος Πειραιά

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Καθαριότητα κρούει ο Δήμαρχος Πειραιά

Θέτει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τις ελλείψεις προσωπικού

Με αφορμή την αρρυθμία σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων στην  καθαριότητα και την καθυστέρηση με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης για την πρόσληψη προσωπικού,  ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και με εκπροσώπους των σωματείων του Δήμου Πειραιά,  προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την καθυστέρηση στην πρόσληψη του προσωπικού στην καθαριότητα.

Ξεκαθάρισα για ακόμα μια φορά, ότι αποτελεί δέσμευσή μου ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της καθαριότητας. Ταυτόχρονα όμως,  αποτελεί υποχρέωση του Δήμου προς τους πολίτες να είναι η πόλη καθαρή.

Από την πλευρά μας έγκαιρα έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στον τομέα αυτόν. Πιο συγκεκριμένα ζητήσαμε:

  • την άμεση αντικατάσταση των υπαλλήλων που δεν αποδέχτηκαν την πρόσληψη με αναπληρωματικούς από τους πίνακες του ΑΣΕΠ
  • επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση συμπληρωματικής προκήρυξης για τους 53 υπαλλήλους, που εσφαλμένα από την κεντρική διοίκηση δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική προκήρυξη
  • άμεση έγκριση διαδικασιών για την πρόσληψη 10 εργαζομένων με σύμβαση 8μηνης διάρκειας
  • άμεση έγκριση πρόσληψης προσωπικού, με σύμβαση διάρκειας δυο μηνών, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών αυτής της περιόδου.

Δυστυχώς όμως παρατηρείται καθυστέρηση από την πλευρά του  Υπουργείου στα παραπάνω αιτήματα, που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει από το τέλος Μαρτίου σημαντική υποστελέχωση στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.

Είμαι υποχρεωμένος να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση, ενόψει μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου. Καλώ τους υπεύθυνους να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους».

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı