You Are Here: Home » ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ » Τι μάς συμβαίνει;

Τι μάς συμβαίνει;

Τι μάς συμβαίνει;

Αναρωτιέμαι κάποιες φορές, βλέποντας γύρω μου τη διευρυνόμενη εξαθλίωση και φτώχεια, πώς είναι δυνατόν να μένουμε με σταυρωμένα χέρια . Μια αποχαυνωμένη, απονευρωμένη, παραδομένη κοινωνία που υποφέρει, που υπομένει όλα τα δεινά και δεν αντιδρά!

Πριν από έναν περίπου μήνα, η ντουντούκα βγήκε στις γειτονιές των δυτικών συνοικιών της Αθήνας καλώντας σε γενικό ξεσηκωμό για το κλείσιμο του Νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρα στα πλαίσια του…. μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης. Λιγοστοί από όλους αυτούς τους ασθενείς που φιλούσαν προ μηνών τα χέρια των γιατρών του Νοσοκομείου, ανταποκρίθηκαν.

Μόλις τον περασμένο Απρίλη, μου ’λεγε μια φίλη από τα παλιά για την ΑΝΘΡΩΠΙΑ των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου. Μου ΄χε ζητήσει μάλιστα με την πρώτη ευκαιρία να γράψω μια καλή κουβέντα για τον επιμελητή της Χειρουργικής Κλινικής, τον Δημήτρη Κορωνάκη, που παρόλο δεν τη γνώριζε, φρόντισε να οριστεί άμεσα το χειρουργείο της άπορης μητέρας της και να ολοκληρωθεί επιτυχώς χωρίς να ζητήσει κάποια ενίσχυση της πενιχρής αμοιβής του, όπως συνηθίζουν αρκετοί συνάδελφοί του.

Κι όμως, ούτε εκείνη βρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δίπλα στον χειρουργό, που μέχρι πρότινος ευγνωμονούσε. Δεν ήταν εκεί, στην πύλη, να ενώσει και τη δική της φωνή διαμαρτυρίας κατά του κλεισίματος του Νοσοκομείου που προφανώς δεν περιέθαλψε μόνο τη δική της μητέρα. Απόντες είμαστε κι εμείς. Ολοι όσοι έτυχε να μεταφερθούμε εσπευσμένα στο πρώην Λοιμωδών ή να επισκεφθούμε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο που χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Ολοι, τελικώς, είμαστε απόντες από άλλη μία μεγάλη μάχη. 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı