You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Τι έκανε ο Ανδρέας στο Δουβλίνο το 1984

Τι έκανε ο Ανδρέας στο Δουβλίνο το 1984

Τι έκανε ο Ανδρέας στο Δουβλίνο το 1984

1984…. Διάσκεψη κορυφής της Ε.Ε.: Κυρίαρχο θέμα η είσοδος της Πορτογαλίας, Ισπανίας (Σοσιαλιστικές κυβερνήσεις φιλικές στο ΠΑΣΟΚ) και μάλλον και η Μάλτα. Ο Ανδρέας είχε θέσει την υπογραφή των Μ.Ο.Π (τώρα ΕΣΠΑ) ως αντάλλαγμα για να υπογράψει για τις 3 χώρες.
Η πλειοψηφία με επικεφαλής τη Θάτσερ ήθελαν στο Δουβλίνο να υπογράψουν την είσοδο των τριών και τα ΜΟΠ στην επόμενη σύνοδο.

Ο Ανδρέας έβαλε ΒΕΤΟ. Το βράδυ στις 23.00, η Μαριάννα Κούτση (αδελφή του Μαρούδα) του γραφείο τύπου κάλεσε όλους τους Δημοσιογράφους και το Τηλεοπτικό Συνεργείο της ΕΡΤ2, επικεφαλής του οποίου ήμουν εγώ, στη Ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Μας ανακοίνωσε ότι λόγω διαφωνίας του Ανδρέα το πρωί, 7 η ώρα, να είμαστε όλοι με τις βαλίτσες μας στην είσοδο του ξενοδοχείου για αναχώρηση για Βρυξέλλες στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ. Βάσει προγράμματος θα φεύγαμε την επόμενη μέρα.
Απευθυνόμενη η κα Μαριάννα σε μένα, είπε : Μαντά, κράτησε μια κάμερα εδώ και φρόντισε στις 6 το πρωί όλα τα μηχανήματα να είναι φορτωμένα στο αεροπλάνο. Σε μισή ώρα ήξερε όλο το Δουβλίνο ότι ο Ανδρέας φεύγει το πρωί για Βρυξέλλες εγκαταλείποντας τη Σύνοδο. Στις 7 το πρωί είχαμε πληρώσει, τουλάχιστον 40 άτομα, το ξενοδοχείο και ήμασταν στην είσοδο περιμένοντας το πούλμαν για αεροδρόμιο.

Έρχεται η Μαριάννα και μας λέει ότι η αναχώρηση θα γίνει στις 9. Μας συναντούσαν στον δρόμο οι δημοσιογράφοι και μας ρωτούσαν αν πράγματι θα φύγουμε….
Τους απαντούσαμε ότι σε μία ώρα φεύγουμε. Το 9, έγινε 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23….και ήδη ο καθένας από μας έψαχνε μαζί με τη βαλίτσα του, καναπέ ή πολυθρόνα για να κοιμηθεί…. Οι πιλότοι και το προσωπικό μαζί με τους ανθρώπους της ΕΡΤ2 ήσαν μέσα στο αεροπλάνο. Στις 3 ώρα το πρωί μας ξυπνάνε λέγοντας στον ημιώροφο έκτακτο μπρίφινγκ. Εκεί ο Ανδρέας ανακοινώνει ότι: <<ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΑ Μ.Ο.Π ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΑ 3Α ΚΡΑΤΗ>> .
Μία ώρα για να δώσουν τις ανταποκρίσεις οι δημοσιογράφοι και 5 το πρωί φύγαμε για Βρυξέλλες….
Συμπέρασμα: Αν δεν θέλουν να υπογράψουν τα μέτρα για τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ δεν χρειάζεται να καθίσουμε στις Βρυξέλλες

Κώστας Μαντάς

Συνταξιούχος της ΕΡΤ

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı