You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Την υποβάθμιση της περίθαλψης των ναυτικών καταγγέλλει ο ΙΣΠ

Την υποβάθμιση της περίθαλψης των ναυτικών καταγγέλλει ο ΙΣΠ

Την υποβάθμιση της περίθαλψης των ναυτικών καταγγέλλει ο ΙΣΠ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την αιφνιδιαστική ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, ενός ΕΟΠΥΥ που όπως λέει, «δεν έχει σταθεί στα πόδια του» και δεν μπορεί να λειτουργήσει με τα ήδη συγχωνευθέντα σε αυτόν Ταμεία, ενός ΕΟΠΥΥ χωρίς ιατρούς και υποδομή, μόνο και μόνο για να εκπληρώσει τις επιθυμίες της Πολιτικής Ηγεσίας των Υπουργείων Υγείας & Εργασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της Τρόικας.

«Κατά την κατάθεση του Εφαρμοστικού Νόμου 4025/2012 στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής δεν συζητήθηκε τίποτα σχετικό, ούτε παρευρέθησαν οι φορείς για να εκφράσουν τις θέσεις και απόψεις τους».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά καταγγέλλει στους ασφαλισμένους ναυτικούς και τις οικογένειές τους την υποβάθμιση της περίθαλψης που τους επιφυλάσσουν. Υποστηρίζει στην ανακοίνωση ότι τα στοιχεία διαψεύδουν τις αναφορές των Υπουργών Υγείας και Εργασίας για αύξηση των ιατροφαρμακευτικών δαπανών του Ο.Ν. για τα έτη 2010-2012, όπως φαίνεται από τα έγγραφα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, άρα η ενσωμάτωση-εξαφάνιση του Ο.Ν. στον ΕΟΠΥΥ άλλα σχέδια εκπροσωπεί.

«Έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί οι φορείς (όλες οι Ενώσεις των ναυτικών, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τα όργανα των εργαζόμενων του Ο.Ν., οι Ιατρικοί Σύλλογοι, ο ΠΙΣ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση) να προστατεύσουμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την υγεία των ναυτικών, καθώς και τις άλλες δομές πρόνοιας και ανεργίας που εξασφαλίζει ο Ο.Ν.

Από δε τους Βουλευτές που ψήφισαν τον Εφαρμοστικό Νόμο, επειδή πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν είδαν, δεν πρόσεξαν, δεν διάβασαν την παρ. 17 του αρθ. 13 (τελευταία), ας το αναφέρουν στον Πρόεδρο της Βουλής και ας ζητήσουν την απόσυρσή της. Όσοι δεν το πράξουν σημαίνει ότι την αποδέχονται, όπως αποδέχονται και την υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης στους ναυτικούς της χώρας μας και ας αναλάβουν την ευθύνη γι΄ αυτό. Εμείς μαζί με τους ενδιαφερόμενους φορείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη μη εφαρμογή της» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı