You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά – Δηλώνει ότι δεν θα ανεχτεί τη λασπολογία κατά του Ιατρικού Κόσμου συλλήβδην από τον ΕΟΠΥΥ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά – Δηλώνει ότι δεν θα ανεχτεί τη λασπολογία κατά του Ιατρικού Κόσμου συλλήβδην από τον ΕΟΠΥΥ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά – Δηλώνει ότι δεν θα ανεχτεί τη λασπολογία κατά του Ιατρικού Κόσμου συλλήβδην από τον ΕΟΠΥΥ

Εισαγγελική παρέμβαση ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά με αφορμή Δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ το οποίο είχε τίτλο «Δράσεις για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στο Σύστημα Υγείας από τον ΕΟΠΥΥ». Σύμφωνα με τον ΙΣΠ, το Δελτίο Τύπου «εκθέτει» ανώνυμα όλο τον Ιατρικό Κόσμο ενώ βασικό υπεύθυνο θεωρεί την Πολιτεία, “γιατί μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα (παρά μόνο εκδίδονται συκοφαντικού περιεχομένου Δελτία Τύπου) και ενώ συζητά «κούρεμα» δεδουλευμένων τριών ετών των ιατρών, βγάζει στοιχεία τα οποία σκιάζουν-εκθέτουν τον Ιατρικό Κόσμο”.

Δηλώνει δε ότι οι γιατροί του Πειραιά :

• Είμαστε υπέρ της παραδειγματικής πειθαρχικής ποινής σε τυχόν εμπλεκόμενους ιατρούς, αλλά με ονοματεπώνυμο και όχι συλλήβδην.

• Έχουμε προτείνει την άμεση κατάργηση των ταινιών επικόλλησης στις συσκευασίες των φαρμάκων και αντικατάστασή τους με bar code πάνω στη συσκευασία για να σταματήσουν οποιεσδήποτε «ορέξεις».

• Έχουμε ζητήσει την εφαρμογή της χορήγηση όλων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή και μή χορήγηση φαρμάκων χωρίς αυτή, κάτι για το οποίο κωφεύει η κατηγορούσα αρχή, δηλαδή η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που δεν εφαρμόζει, ούτε επικαιροποιεί τις αντίστοιχες νομοθετικές διατάξεις (ΝΔ 96/73 αρθ. 13 παρ. 4, Υπ. Αποφ. Υ6α/776/ΦΕΚ 536/20-3-93) και μας παραπέμπει σε επόμενο νομοθέτημα.

• Να ενημερωθούν άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι πολίτες να κρατούν τα βιβλιάρια ασθενείας μόνο στην κατοχή τους και να μην τα αφήνουν πουθενά αλλού, παρά μόνον να τα προσκομίζουν είτε οι ίδιοι, είτε τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους στον ιατρό που επισκέπτονται.

• Ζητάμε άμεση πληροφόρηση για τη λειτουργία της υπηρεσίας ΚΜΕΣ και του διοικητικού status αυτής.

• Ζητάμε να πληροφορηθούμε αν στο εφαρμοζόμενο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης διαγράφεται ο ΑΜΚΑ των αποθανόντων ασφαλισμένων ή όσων δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη για περίθαλψη.

• Ζητάμε να πληροφορηθούμε αν μπορεί να υποκλαπεί ηλεκτρονικά η συνταγογράφηση των ιατρών από οποιονδήποτε.

• Ζητάμε να ενημερωθούμε τον τρόπο «συμμετοχής» των ιατρών σε 2-3 εκτελέσεις της ίδιας συνταγής κλπ.

Επειδή ως τώρα ο Ιατρικός Κόσμος έχει συλλήβδην «κατηγορηθεί» είτε για ανεπάρκειες του συστήματος περίθαλψης, είτε για διοικητικές και εφαρμοστικές ανεπάρκειες, δεν μπορούμε πλέον άλλο να ανεχθούμε την κατάσταση.

Ο ΙΣΠ ζητάμε άμεσα στοιχεία επώνυμα όταν αφορούν ιατρούς ή άλλους παρόχους Υγείας ή Υπηρεσιών και δηλώνει ότι δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο τη λασπολογία κατά του Ιατρικού Κόσμου.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı