You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Νομοθετικό πραξικόπημα το νομοσχέδιο για τον ΣΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Νομοθετικό πραξικόπημα το νομοσχέδιο για τον ΣΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Νομοθετικό πραξικόπημα το νομοσχέδιο για τον ΣΜΑ
Με κοινή δήλωσή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Θ.Δρίτσας Θεόδωρος, Τρ. Αλεξιάδης, Γ. Ραγκούσης εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους  στη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά στο Σχιστό που επιχειρείται με το άρθρο 92, § 1.ιστ΄, του υπό ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος (είτε αφορά την οδό Αναπαύσεως που αναφέρει το κείμενο του ν/σ, είτε την περιοχή του Σχιστού που δείχνει ο συνημμένος στο ν/σ χάρτης) και δηλώνουν ότι θα ασκήσουν κάθε δυνατή κοινοβουλευτική διαδικασία για να μην περάσει και να αποσυρθεί.
«Η κατάθεση ενός νομοσχεδίου εκτρώματος κατά του περιβάλλοντος εν μέσω πανδημίας, χωρίς ουσιαστική συζήτηση και με το Κοινοβούλιο να υπολειτουργεί, μόνο σαν νομοθετικό και οικολογικό πραξικόπημα μπορεί να θεωρηθεί» τονίζουν οι βουλευτές.
Στο Πέραμα
Μετά το Κερατσίνι, βαρύ είναι το κλίμα και στο Πέραμα όπου η δημοτική αρχή κατηγορείται ευθέως από την παράταξη του ΚΚΕ για δημιουργία ΣΜΑ και επαναφορά της χωματερής στον χώρο του παλιού Νεκροταφείου. Ο Δήμος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για συκοφάντες και λασπολόγους απαντώντας πως η δημοτική αρχή δημιουργεί έναν νόμιμο χώρο, όπου θα βρίσκονται προσωρινά ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά και όχι σκουπίδια.
«Είναι απολύτως βέβαιο» τονίζει ότι «στην ολοκλήρωση της αναγκαιότητας χρησιμοποίησης του χώρου από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου μας, ο συγκεκριμένος χώρος θα αξιοποιηθεί όπως ακριβώς αρχικά σχεδιάστηκε από τη δημοτική αρχή, ως χώρος αναψυχής και περιπάτου.
Παρά την προσπάθεια κάποιων να παραπληροφορήσουν τους πολίτες -αλίμονο γι’ αυτούς- από πουθενά δεν προκύπτει ότι αλλάζει η χρήση γης του παλαιού Νεκροταφείου, όπου για πάνω από 20 χρόνια λειτουργεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Περάματος και άλλωστε για κάτι τέτοιο απαιτείται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και τροποποίηση του ΓΠΣ».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı