You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΣΥΡΙΖΑ: Μη αδειοδοτημένο έργο η επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας

ΣΥΡΙΖΑ: Μη αδειοδοτημένο έργο η επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας

ΣΥΡΙΖΑ: Μη αδειοδοτημένο έργο η επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας

Μία ημέρα πριν από την τελετή έναρξης των εργασιών επέκτασης του Επιβατικού Σταθμού Κρουαζιέρας, το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα μη αδειοδοτημένο έργο διότι δεν έχει κατατεθεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (για τις συνολικές συνέπειες στο περιβάλλον) η οποία οφείλει να εγκριθεί μαζί με το σχέδιο.

Η ΣΜΠΕ, κατά τον νόμο, περνά από διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, κι όταν αυτή ολοκληρωθεί, το master plan πρέπει να συμμορφωθεί με τις παρατήσεις της και τότε μόνο θα πάρει την τελική του μορφή.

«Παράλληλα» τονίζει, «αυτή την περίοδο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία ανανέωσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του λιμανιού του Πειραιά (ΑΕΠΟ).  Το μόνο που έχει ολοκληρωθεί είναι η  δημόσια διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την οποία όμως, και πάλι αναμένεται η έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων».

Και συνεχίζει: “Η ΜΠΕ δεν εξηγεί ως οφείλει με τι τρόπο θα αντιμετωπίσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα και ειδικότερα δεν εξηγεί πώς ο ΟΛΠ θα χρησιμοποιήσει την τοξική λάσπη του πυθμένα του λιμανιού στο εργοτάξιό του. Ακόμη, σε μία πόλη με ιδιαίτερα έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, δεν εξηγεί πώς δε θα την εξοντώσει με τον επιπλέον στόλο των τουριστικών λεωφορείων που θα εξυπηρετούν την κρουαζιέρα.  Επίσης, δεν υπάρχει καμία αναφορά για την αντιμετώπιση της αέριας ρύπανσης που είναι ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα”.

Και καταλήγει: “Ρωτάμε τι θα κατασκευαστεί τελικά;

  • Ένα έργο 6 θέσεων όπως αναφέρεται στην κατατεθειμένη ΜΠΕ όπως δημοσιοποιήθηκε στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης;
  • Ένα έργο 4 θέσεων όπως αναφέρονταν στην διακήρυξη βάσει της οποίας έδωσαν προσφορές και τελικά πήραν το έργο οι κατασκευαστικές εταιρείες ή
  • Ένα έργο 2 θέσεων όπως διατείνεται πρόσφατα ο ΟΛΠ;

Αν δεν απαντηθούν με πειστικό τρόπο τα προαναφερόμενα, λυπούμαστε αλλά δεν θα συμμετάσχουμε στη φιέστα σας γιατί οι πολίτες του Πειραιά, της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος και της Σαλαμίνας που γενιές ολόκληρες ζουν πλάι στο λιμάνι και από το λιμάνι αξίζουν μία δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη”.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı