You Are Here: Home » ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ » Συμμετοχή των Λιμενεργατών στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης

Συμμετοχή των Λιμενεργατών στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης

“Μετά από τρεισήμισι χρόνια μνημονίων και εφαρμογής-επιβολής ισοπεδωτικών αντιλαϊκών πολιτικών, ξέρουμε πια ότι κάθε μέρα που περνά και παραμένει αυτή η κυβέρνηση, καταδικάζεται ο λαός μας σε περαιτέρω φτωχοποίηση και υποθήκευση των επόμενων γενεών” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών & Αρχιεργατών ΟΛΠ οι οποίοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης.

“Οι συνεχόμενες μειώσεις μισθών και η άδικη φορολόγηση, είτε με τη μορφή χαρατσιών είτε με την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων στους εργαζόμενους, μειώνουν συνεχώς το διαθέσιμο εισόδημα για όσους έχουν ακόμη απασχόληση. Οι άνεργοι που είναι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο πλέον, έχουν μηδενικό εισόδημα για τις οικογένειες τους και είναι αποκλεισμένοι από κάθε μορφή κοινωνικής υποστήριξης. Η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στη συλλογική εκπροσώπηση και διαπραγμάτευση συνεχίζεται αμείωτη. Το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει και η λύση που προτείνουν οι κυβερνώντες είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας. Το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται, υποστελεχώνεται και έτσι σπρώχνονται τα παιδιά των εργαζομένων στην παραπαιδεία και στα ιδιωτικά σχολεία. Κλείνουν δημόσια νοσοκομεία και μονάδες υγείας ενώ παράλληλα εκχωρούνται στον ιδιωτικό τομέα υπηρεσίες που έπρεπε να λειτουργεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα κάθε παραγωγικού και κερδοφόρου οργανισμού ή επιχείρησης του δημοσίου είναι στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης. Τα λιμάνια και ιδιαίτερα ο ΟΛΠ είναι από τα φιλέτα που προορίζονται για να εξυπηρετήσουν αυτό το σκοπό. Θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την καταστροφή;

Στους αγώνες κόντρα στην υποτελή κυβερνητική πολιτική πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Η δύναμη μας είναι η συλλογική δράση και η μαζικότητα στις κινητοποιήσεις. Όλοι οι εργαζόμενοι παλεύουμε μαζί και θα ανατρέψουμε αυτή την πολιτική”.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı