You Are Here: Home » Uncategorized » Συμβολική κατάληψη του κτηρίου του Κεράνη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά – Ζητά τη μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου

Συμβολική κατάληψη του κτηρίου του Κεράνη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά – Ζητά τη μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου

Συμβολική κατάληψη του κτηρίου του Κεράνη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά – Ζητά τη μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου

Σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου της οδού Θηβών προχωράει στις 10.00 το πρωί ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην οποία συμπαρίστανται όλοι οι προϊστάμενοι των Δικαστηρίων του Πειραιά καθώς και ο Σύλλογος των Δικαστικών Υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Στέλιου Μανουσάκη «το υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, Φίλωνος και Σκουζέ καθώς και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, στερούνται εξόδων κινδύνου, με συνέπεια όταν συμβεί κάποιο ατύχημα ή έκτακτο περιστατικό να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή όλων όσων παρευρίσκονται στα κτήρια αυτά.

Επιπλέον για μισθώματα όλων των δικαστικών κτηρίων της πόλης του Πειραιά, επιβαρύνεται ετησίως ο κρατικός υπολογισμός με 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ενώπιον αυτής της τραγικής κατάστασης είναι μονόδρομος για την Πολιτεία η μεταστέγαση των Δικαστηρίων του Πειραιά στο ανωτέρω κτήριο των παλαιών αποθηκών «ΚΕΡΑΝΗΣ» που έχει έκταση 58.000 τ.μ. και ανήκε στην ΚΕΔ».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά υποστηρίζει ότι η μετεγκατάσταση θα καλύψει όλες τις ανάγκες των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής και θα απαλλάξει, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία το Δημόσιο από την καταβολή του υπέρογκου ποσού του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για μισθώματα ενώ θα αναβαθμίσει τον θεσμό της Δικαιοσύνης αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı