You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Συγκέντρωση και πορεία της ΠΕΝΕΝ κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Συγκέντρωση και πορεία της ΠΕΝΕΝ κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας και πορεία προς το Υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιεί αύριο η ΠΕΝΕΝ εκφράζοντας την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πρωτεργάτες την ομάδα Τσίπρα – Δραγασάκη – Σταθάκη – Δρίτσα μαζί με το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ προχωρούν ακάθεκτοι στο ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και με διαδικασίες εξπρές βιάζονται άρον – άρον να το παραδώσουν στην κινέζικη κρατική πολυεθνική COSCO.

Ο νέος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ και η συγκυβέρνηση γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα τις πάγιες προεκλογικές τους θέσεις και δεσμεύσεις γίνονται οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των δημόσιων παραγωγικών και κερδοφόρων επιχειρήσεων και του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Πρόκειται για μια επαίσχυντη πολιτική πράξη που συνιστά έγκλημα σε βάρος της χώρας, του λαού και των συμφερόντων τους.

Χωρίς κανένα ηθικό, πολιτικό και κοινωνικό φραγμό η κυβέρνηση με την πολιτική της τάσσεται και ταυτίζεται με τις επιδιώξεις των εταίρων – τοκογλύφων δανειστών να τους δοθεί εδώ και τώρα το σύνολο της απογεγραμμένης περιουσίας του ελληνικού λαού όπως είναι τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΔΕΗ, ο δημόσιος ορυκτός πλούτος και κάθε άλλη πλουτοπαραγωγική δραστηριότητα στην επικράτεια της χώρας μας.

Παράλληλα με το νέο μνημόνιο που υπέγραψαν και ψήφισαν με το υπόλοιπο πολιτικό μνημονιακό μπλοκ, το επόμενο χρονικό διάστημα θα επιχειρηθεί η πλήρης συντριβή των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων του λαού και των εργαζομένων!!

Μάλιστα με περίσσιο θράσος οι σημερινοί «αριστεροί» κυβερνώντες δηλώνουν περήφανοι … για το θεάρεστο κυβερνητικό τους έργο που «διάσωσαν» την χώρα και δεν δραπέτευσαν από την διακυβέρνηση και τώρα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν το ίδιο έργο των Σαμαροβενιζέλων να οδηγήσουν τον τόπο στην απόλυτη διάλυση, το ξεπούλημα και την καταστροφή!!!

Η υποκλοπή και η υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού, που όλοι γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες επιτεύχθηκε, τους δημιουργεί την πεποίθηση ότι το επιχειρούμενο έγκλημά τους για την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων του λαού θα έχει την αποδοχή ή ακόμη και την στήριξή του. Πλάνη οικτρά για τους πολιτικάντηδες και τους μαυρογιαλούρους της συμβιβασμένης και υποταγμένης αριστεράς, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι το εργατικό κίνημα, οι πολιτικές συλλογικότητες της μαχόμενης αριστεράς, τα αγωνιστικά μαζικά κινήματα, θα ακυρώσουν, θα αποτρέψουν και θα συντρίψουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών τοκογλύφων, των υπερεθνικών οργάνων τους (Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ – Ε.Κ.Τ) και του εγχώριου υποτακτικού τους πολιτικού προσωπικού που έχει ταχθεί με τα συμφέροντά τους.

Ένα πρώτο βήμα ως αφετηρία είναι η συγκέντρωση στην Δραπετσώνα και η πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας, θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη στην ίδια κατεύθυνση με στόχευση την ανατροπή της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, της επιβάρυνσης των εργασιακών σχέσεων, των μαζικών απολύσεων, της φοροκαταιγίδας, της υπονόμευσης των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι και η τοπική Πειραϊκή κοινωνία δεν πρόκειται να εγκλωβισθούν στην άθλια κυβερνητική πολιτική, να μπουν στο τριπάκι μιας διαβούλευσης που τους καλεί η κυβέρνηση για να διεκδικήσουν κάποιες επιμέρους παραχωρήσεις και ταυτόχρονα να διαγράψουν το βασικό ζητούμενο που είναι η πώληση του 51% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ για το οποίο η κυβέρνηση και οι θλιβεροί και αμετανόητοι κυβερνητικοί παραγοντίσκοι θεωρούν ιερό, απαραβίαστο να μην αμφισβητηθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο, όπως και οι υπόλοιπες προβλέψεις του μνημονίου Νο 3.

Με την ευκαιρία αυτή θεωρούμε απαραίτητο να υπογραμμίσουμε ότι ο εγκλωβισμός διάφορων τοπικών αρχών, κυρίως της αυτοδιοίκησης, να εμπλακούν σε ένα είδος παρασκηνιακής διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ για να επιτύχουν κάποιες επιμέρους παραχωρήσεις, δεν συνιστούν ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος όταν είναι σε πλήρη εξέλιξη μεγάλες κινηματικές δράσεις οι οποίες θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα και στοχεύουν στην ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και στην αποτροπή του ξεπουλήματος του ΟΛΠ.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της, τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς, τους εργαζόμενους στην πόλη, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες και όλες τις εμπλεκόμενες κοινωνικές δυνάμεις να συμπορευθούν στον αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές, ενάντια στις μνημονιακές δεσμεύσεις για να διασφαλισθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΟΛΠ και ταυτόχρονα να σχεδιασθεί, να οργανωθεί και να εξελιχθεί το επόμενο διάστημα ένας ισχυρός μαζικός και αποτελεσματικός αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και ευρύτερα του δημόσιου πλούτου της χώρας μας.

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΣΤΙΣ 10/10/2015 και ώρα 11.00 π.μ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı