You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της μεταφοράς της Παιδοψυχιατρικής του Τζανείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της μεταφοράς της Παιδοψυχιατρικής του Τζανείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της μεταφοράς της Παιδοψυχιατρικής του Τζανείου

Ραντεβού στην πύλη του Τζανείου Νοσοκομείου δίνουν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι και φορείς του Πειραιά προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση μεταφοράς της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα».

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Πειραιάς για Ολους” αναφέρει ότι “η απόφαση αυτή στερεί από την πόλη μια σημαντική νοσηλευτική μονάδα και εξωτερικά ιατρεία αναπόσπαστα κομμάτια της φροντίδας στην κοινότητα παιδιών και εφήβων έως 16 ετών με ψυχολογικές ή/και ψυχιατρικές δυσκολίες. Η σχεδιαζόμενη μεταφορά σε ένα νοσοκομείο το οποίο υπολειτουργεί και δεν διαθέτει παιδιατρικό τμήμα που είναι απολύτως αναγκαίο για την υποστήριξη της λειτουργίας παιδοψυχιατρικών κρεβατιών, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των νοσηλευόμενων παιδιών”.

Και συνεχίζει: “Παράλληλα, η σχεδιαζόμενη συνύπαρξη στον ίδιο χώρο παιδιών και εφήβων έως 18 ετών είναι εγκληματική και πέρα από κάθε επιστημονική λογική. Δείγμα της ανευθυνότητας των σχεδιασμών είναι και η πρόβλεψη -μέχρι την έναρξη λειτουργίας του «Αγία Βαρβάρα»- να μετακινηθούν τα  νοσηλευόμενα στο Τζάνειο παιδιά  στο Ασκληπιείο Βούλας, το οποίο δεν έχει την υποδομή ούτε διαθέτει κλίνες νοσηλείας.

Όμως, η λογική της λειτουργίας παιδοψυχιατρικών κλινικών εκτός των γενικών νοσοκομείων παραπέμπει σε ιδρυματικού τύπου λογικές και οδηγεί ευθέως στην αναβίωση ασύλων. Και αυτό αντιβαίνει στις βασικές κατευθύνσεις της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της κοινοτικής ψυχιατρικής,  όπως προβλέφθηκαν από τον νόμο 2716/1999.
Η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Τζανείου δεν θα κλείσει” καταλήγει η ανακοίνωση.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı