You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για καζάνια και Αρμό στο Πέραμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για καζάνια και Αρμό στο Πέραμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για καζάνια και Αρμό στο Πέραμα

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 7 και μισή στην πλατεία Ηρώων καλούν τους Περαματιώτες η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος και η Λαϊκή Επιτροπή. Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται στις διαδικασίες fast- track με τις οποίες ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2019-2022 το οποίο περιελάμβανε το άρθρο 70 που δίνει 20ετή παράταση στιε δεξαμενές καυσίμων αλλά και την παραχώρηση μέρους του λιμένα των αλιέων στον Αρμό στην Cosco.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

“Τι λέει το άρθρο 70; Ότι οι δραστηριότητες εταιρειών πετρελαιοειδών, που έπρεπε να σταματήσουν να λειτουργούν δίπλα σε σπίτια και σχολεία, δεν υποχρεούνται σε απομάκρυνση. Δηλαδή, δίνει παράταση για 20 χρόνια στην λειτουργία των καζανιών του θανάτου, ακόμα και αν σήμερα χαρακτηρίζονταν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών ως μη συμβατές.

Με το νομοσχέδιο αυτό θωρακίζει ακόμα περισσότερο τα επιχειρηματικά σχέδια που φέρνουν το θάνατο στο Πέραμα. Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα του Περαμαϊκού λαού, για την άμεση μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής η κοροϊδία δεν έχει όρια! Μόλις έμαθε για το άρθρο 70, έκλεισε για μια μέρα τις λειτουργίες του δήμου, δήθεν ότι αντιδρά σε αυτήν την πολιτική.

Στις 18-5-2018 η δημοτική αρχή Περάματος διοργάνωσε ημερίδα για τις δεξαμενές πετρελαιοειδών, κάτω από την πίεση των διαθέσεων του λαού.  Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι το λαός του Περάματος, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων ομιλητών, τάσσονται ενάντια στην λειτουργία των καζανιών του θανάτου δίπλα στον οικιστικό ιστό του Περάματος και σε κάθε οικιστικό ιστό.

Οι επιστήμονες επίσης σημείωσαν, ότι εδώ και χρόνια υπάρχει παρατήρηση υψηλής συγκέντρωσης βαρέων μετάλλων σε ασθενείς από τις περιοχές Περάματος και Κερατσινίου, σημαντικού παράγοντα για δημιουργία καρκίνου, κυρίως του πνεύμονα.

Από την άλλη όμως, την επιστήμη αντικατέστησαν τα συμφέροντα των μονοπωλίων της COSCO και των εταιριών πετρελαιοειδών. Μέσω των πολιτικών εκπροσώπων των μονοπωλίων, δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, κάλεσαν το λαό του Περάματος να συμβιβαστεί και να ζήσει μαζί με το κίνδυνο και το θάνατο. Είναι εντολή της κυβέρνησης και των μονοπωλίων, η μονιμοποίηση των καζανιών του θανάτου στο Πέραμα! Η ψήφιση του άρθρου 70 το επιβεβαίωσε.

Η κοροϊδία συνεχίζεται….

Η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ, σε συμφωνία με την COSCO, έφερε την προηγούμενη εβδομάδα ξαφνικά θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, με το οποίο παραχωρεί μέρος της έκτασης του Αρμού στην COSCO. Ο στόχος είναι η επιπλέον επέκταση της προβλήτας ΙΙΙ, η οποία σχετίζεται με τα πετρελαιοειδή. Μάλιστα το θέμα έρχεται μετά τους πανηγυρισμούς της για την παραχώρηση του Αρμού στο Πέραμα.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι έστω και ένα εκατοστό αν μετακινηθεί ο τοίχος που χωρίζει τον Αρμό από την δραστηριότητα της COSCO, μπαίνει σε αμφισβήτηση όλος ο χώρος προοπτικά!

      Αυτή είναι λοιπόν η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ! Παραδίδει στα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια μια από τις ελάχιστες προσβάσεις στη θάλασσα και ελεύθερες περιοχές για το λαό του Περάματος.

Περιορίζοντας τον Αρμό, υπονομεύει τη δραστηριότητα των αλιέων και αμφισβητεί μια περιοχή που κατακτήθηκε με αγώνες από τον Περαμαϊκό λαό, που λειτουργούσε και διεκδικούμε να ξαναλειτουργήσει το θερινό σινεμά της πόλης, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο το μεγάλο γλέντι των Ικαριωτών. Αλήθεια αυτά τα σχέδια γιατί δεν τα ανήγγειλε ο Δήμαρχος Περάματος πριν λίγες μέρες στο τελευταίο πανηγύρι των Ικαριωτών;

Το κερασάκι στην τούρτα …είναι η αύξηση στις αντικειμενικές αξίες στο Πέραμα κατά 25%!!!!, κάτι που θα αποτυπωθεί στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή «και μολύνουμε την πόλη σας και πληρώνετε ένα σκασμό λεφτά για να κρατήσετε τα σπίτια σας!». Εννοείται πως οι αντικειμενικές αξίες σε Ψυχικό, Εκάλη και άλλες συνοικίες που δεν μένουν λαϊκές οικογένειες, παραμείναν άθικτες!!!!!

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Περιφέρεια ΣΥΡΙΖΑ, Δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν χωρίς έλεος την βρώμικη δουλειά που τους έχει ανατεθεί από το μεγάλο κεφάλαιο! Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο! Μοναδικό κριτήριο τους, αν θα «μεγαλώνουν» τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για το λαό της περιοχής, κανένα ενδιαφέρον!

Όμως ο λαός του Περάματος είναι πιο δυνατός σήμερα! Διότι απέκτησε νέα πείρα και παρακαταθήκη από τον αγώνα των λιμενεργατών της COSCO στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ. Έναν αγώνα που με μαζί με αυτόν των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσει κάθε λαϊκός άνθρωπος. Το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στα επιχειρηματικά σχέδια, τα μονοπώλια και τους πολιτικούς εκφραστές τους.

Η μάχη των λιμενεργατών απέδειξε ότι σήμερα ο αγώνας μπορεί να γίνεται αποτελεσματικός! Αυτήν την πείρα να αξιοποιήσει ο λαός του Περάματος και σε συμπόρευση με το εργατικό ταξικό κίνημα, τον καλούμε να παλέψει:

  • Έξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Άμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.
  • Πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Ούτε σπιθαμή παραχώρησης στα επιχειρηματικά σχέδια του Αρμού. Ο χώρος του Αρμού να αναπλαστεί με ευθύνη του κράτους και της δημοτικής αρχής, εδώ και τώρα, εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές των αλιέων και του δημοτικού καταστήματος που χρησιμοποιούν. Να αναπλαστεί ο υπόλοιπος χώρος ώστε να αξιοποιείται από το λαό του Περάματος για την αναψυχή του, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό του Περάματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı