You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Τι απαντά το Λιμενικό Σώμα στα ρεπορτάζ σχετικά με τη μεταγωγή τoυ Πακιστανού βιαστή

Τι απαντά το Λιμενικό Σώμα στα ρεπορτάζ σχετικά με τη μεταγωγή τoυ Πακιστανού βιαστή

Τι απαντά το Λιμενικό Σώμα στα ρεπορτάζ σχετικά με τη μεταγωγή τoυ Πακιστανού βιαστή

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών στα δελτία ειδήσεων σχετικά με τη σύλληψη και τη μεταγωγή του Πακιστανού υπηκόου το Υπουργείο Ναυτιλίας επισημαίνει τα εξής:

  • H μεταγωγή του Πακιστανού συλληφθέντα πραγματοποιήθηκε την 07.08.12 από Σύρο για Πειραιά με το Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR ΝΑΞΟΣ που αφίχθη την 19:45 μεταφέροντας συνολικά 724 επιβάτες, 64 ΙΧ, 10 Φ/Γ  και 26 δίκυκλα.
  • Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά την άφιξη του πλοίου ο συνολικός αριθμός των πολιτών στην προβλήτα θα έφθανε τους 1000 περίπου (επιβάτες, οικείοι, παραλήπτες φορτίων κ.λ.π) κρίθηκε σκόπιμο να μην αναπτυχθούν εμφανείς ειδικές δυνάμεις.
  • Βάσει του σχεδιασμού που είχε προηγηθεί, οι ειδικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε μη εμφανή σημεία πλησίον του λιμένα προκειμένου να επέμβουν μόνο εφόσον αυτό καθίστατο αναγκαίο.
  • Εντός του λιμένα υπήρχε ικανός αριθμός στελεχών Λ.Σ. πλαισιούμενος από άνδρες ασφάλειας για την επιτήρηση της περιοχής και την ασφαλή απομάκρυνση από το πλοίο του κρατούμενου.
  • Μετά την αποβίβαση του συνόλου των επιβατών και οχημάτων  και ενώ είχε εισέλθει στο γκαράζ του πλοίου όχημα της αστυνομίας για την παραλαβή του κρατούμενου, εμφανίσθηκαν περίπου 70 διαδηλωτές της Χρυσής Αυγής με μηχανές, οι οποίοι κρατήθηκαν από τα στελέχη του Λ.Σ. σε ικανή απόσταση από το πλοίο, συμμορφούμενοι αρχικά με τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων. Όταν οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το πλοίο παρακάμπτοντας τα Λιμενικά Όργανα, δόθηκε εντολή για την άμεση απομάκρυνση του κρατούμενου, ο οποίος ήδη είχε επιβιβασθεί σε κατάλληλο όχημα της αστυνομίας. Αυτό έγινε σε ελάχιστο χρόνο χωρίς να λάβουν χώρα επεισόδια και χωρίς να προκύψει κίνδυνος για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα τόσο του κρατούμενου όσο και των πολιτών που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο.

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı