You Are Here: Home » ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ » Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ουγγαρία λόγω Σόρος

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ουγγαρία λόγω Σόρος

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ουγγαρία λόγω Σόρος

Ο νόμος «STOP SOROS», με αναφορά στον φιλο-μετανάστη δισεκατομμυριούχο πλουτοκράτη Τζορτζ Σόρος, ετέθη σε εφαρμογή την περασμένη χρονιά και στοχεύει στην τιμωρία των ΜΚΟ και άλλων μη κυβερνητικών φορέων που εμπλέκονται στην υποβοήθηση της λαθρομετανάστευσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ένα μη-αιρετό – θυμίζουμε – σώμα που αποτελεί την βασική πηγή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, εξίσου με την εκτελεστική της εξουσία, ξεκίνησε διαδικασίες προσφυγής εναντίον της Ουγγαρίας τον περασμένο Αύγουστο. Ένα ρεπορτάζ του HUNGARY TODAY αναφέρει ότι η Επιτροπή έχει πλέον πάει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ουγγρική κυβέρνηση κινείται με βάση όλες τις ισχύουσες διεθνείς συνθήκες

Ο Ούγγρος βουλευτής Οστβάν Χόλικ, μέλος του Λαϊκού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (KDNP), αδελφού κόμματος του FIDESZ του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για αυτή τη διαδικασία.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι νόμοι «STOP SOROS» αντικατοπτρίζουν τη θέληση του ουγγρικού λαού και είναι σύμφωνοι με τη Συνθήκη της Γενεύης, τη Συμφωνία του Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου», ανέφερε.

Οι Ούγγροι έχουν κάνει το αυτονόητο, αγνοώντας τις κυρώσεις και ακούγοντας το λαό τους

Πριν ένα χρόνο, ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβερνήσεως Ζόλταν Κόβατς έλεγε για τη νομοθεσία: «Η νέα νομοθετική δέσμη μέτρων ‘STOP SOROS’ δίνει μια πιο αυστηρή απάντηση, καταδεικνύοντας ότι η λαθρομετανάστευση αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ουγγαρίας».

«Η διάπραξη τέτοιων αδικημάτων σε τακτική βάση, η παροχή οικονομική υποστήριξης σε λαθρομετανάστες ή η παροχή βοήθειας στην λαθρομετανάστευση με οικονομικά ανταλλάγματα θα συνιστούν κακουργήματα και ως τέτοια θα τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης μέχρι και ενός έτους», προσέθεσε.

Η Ουγγαρία στο στόχαστρο της Ε.Ε. εδώ και πολύ καιρό

Οι διαδικασίες προσφυγής της Ε.Ε. εναντίον της Ουγγαρίας και των νόμων της κατά της μαζικής μετανάστευσης δεν είναι κάτι καινούριο. Τον Οκτώβριο του 2017, η Ε.Ε. απείλησε την Ουγγαρία για έναν άλλο νόμο που είχε θεσπίσει εις βάρος των ΜΚΟ και ο οποίος στόχευε οι χρηματοδοτήσεις τους από το εξωτερικό να είναι πιο διάφανες.

Η αντίσταση του Πρωθυπουργού Όρμπαν στις πολιτικές ανοικτών συνόρων του Τζορτζ Σόρος δέχθηκε επίσης κριτική από μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδος, μέλος της οποίας είναι και το FIDESZ.

Το ΕΛΚ ανέστειλε την ιδιότητα του μέλους για το FIDESZ νωρίτερα φέρος, λόγω μία εκστρατείας αφισοκόλλησης εν όψει των Ευρωεκλογών, που παρουσίαζε τον τέως Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ μαζί με τον Τζορτζ Σόρος.

 www.righter.gr

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı