You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Στο ΕΠΕΡΡΑΑ το έργο επεξεργασίας καθαρισμού λυμάτων στην Υδρα

Στο ΕΠΕΡΡΑΑ το έργο επεξεργασίας καθαρισμού λυμάτων στην Υδρα

Στο ΕΠΕΡΡΑΑ το έργο επεξεργασίας καθαρισμού λυμάτων στην Υδρα

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» (ΕΠΕΡΡΑΑ) εντάχθηκε  το έργο εγκατάστασης, επεξεργασίας καθαρισμού λυμάτων και ολοκλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης Ύδρας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 11.826.124,09 ευρώ και η ένταξη έγινε με την απόφαση με Α.Π, οικ. 119361/14-5-2012 του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με κωδικό MIS 349442.

Σκοπός του έργου είναι η συγκέντρωση και επεξεργασία των λυμάτων της Ύδρας, ενός νησιού που αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό με ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά λόγω των άριστων περιβαλλοντικών δεδομένων, της μικρής απόστασης από τον Πειραιά και, κυρίως, λόγω των αμέτρητων τοποθεσιών φυσικής ομορφιάς που περιβάλλουν τον ομώνυμο- οικισμό του νησιού.

Με το αναπτυξιακό αυτό έργο βελτιώνονται ποιοτικά οι συνθήκες ζωής, με άμεσο αποτέλεσμα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το σχεδιασμό των προϋποθέσεων αναπτυξιακών εφαρμογών που θα προσδώσουν στη γενικότερη αντιμετώπιση της Ύδρας, χαρακτήρα σταθερότητας με σημαντική έμφαση σε βασικότατα έργα υποδομής. Δίδεται επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος μιας και αυτό αποτελεί το φυσικό μέγεθος προσέλκυσης και εξυπηρέτησης των τουριστών, καθώς ο τουρισμός παράγει κύριες απασχολήσεις του πληθυσμού που αποτελούν σημαντικούς συντελεστές των προοπτικών ανάπτυξης του νησιού.

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı