You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Στο έλεος των αλλοδαπών και Ρομά κακοποιών οι Πειραιώτες

Στο έλεος των αλλοδαπών και Ρομά κακοποιών οι Πειραιώτες

Στο έλεος των αλλοδαπών και Ρομά κακοποιών οι Πειραιώτες

1.144 κλοπές και διαρρήξεις μόνο το 2017!

Γράφει ο Μιχάλης Χάνδακας

«Σικάγο» έγινε ο Πειραιάς από τη δράση των διερχόμενων κακοποιών. Κλέφτες και διαρρήκτες, κυρίως αλλοδαποί και Ρομά έχουν σπείρει τον τρόμο στις λαϊκές γειτονιές κλέβοντας αυτοκίνητα και ξαφρίζοντας χρήματα, χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα και ότι άλλο βρουν σε σπίτια και καταστήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, το 2017 σημειώθηκαν συνολικά 1.144 κλοπές και διαρρήξεις. Από τις 1-1-2017 έως τις 31-12-2017 εκλάπησαν 351 ΙΧ αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 81 ευρέθησαν ενώ σημειώθηκαν 66 ληστείες (εξιχνιάστηκαν 15).

Ελλείψει αστυνομικής παρουσίας και με δεδομένο ότι τα αστυνομικά τμήματα έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό, οι κάτοικοι ξαγρυπνούν με το άκουσμα κάποιοι ξαφνικού θορύβου. Ακόμα και μέρα – μεσημέρι κλειδαμπαρώνονται μέσα στα σπίτια τους φοβούμενοι την έλευση κάποιου απρόσκλητου «επισκέπτη» που τους έχει βάλει στο στόχαστρο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να προφυλάξουν με ίδια μέσα τις περιουσίες τους τοποθετώντας προστατευτικά κάγκελα σε μπαλκόνια και αυλές. Σε κάποιες περιπτώσεις οι πολίτες ενισχύουν την περίφραξη στα σπίτια τους με ακανθώδη σύρματα που θυμίζουν φυλακές, για να αποτρέψουν την επέλαση των σκληρών κακοποιών που δεν διστάζουν να βασανίσουν έως θανάτου τα θύματά τους για να τους αποκαλύψουν πού κρύβουν τις οικονομίες τους.

Η μάχη με την εγκληματικότητα είναι άνιση για το Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά που αριθμεί μόλις 15 άτομα. Μέσα σε πέντε χρόνια η δύναμή του συρρικνώθηκε κατά 50% αφού το 2013, στο Τ.Α. υπηρετούσαν οι διπλάσιοι αστυνομικοί οι οποίοι σήμερα απασχολούνται, όπως έχουμε ξαναγράψει, είτε στη φύλαξη πολιτικών προσώπων, οικονομικών παραγόντων και δημοσιογράφων ή έχουν κληθεί να ενισχύσουν τις ομάδες κρούσης σε γήπεδα και διαδηλώσεις εξεγερμένων πολιτών. Παρά τα πενιχρά μέσα, το εναπομείναν προσωπικό του Τμήματος Ασφάλειας υπερβαίνει πολλές φορές εαυτόν για να καλύψει το κενό αλλά η προσπάθεια αποβαίνει άκαρπη. Πώς να καλύψει μια ολόκληρη πόλη με 15 άτομα;

Η ευθύνη βεβαίως, βαραίνει το κατ’ επίφασιν Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που αφήνει στο έλεος των ξενόφερτων κακοποιών τον βάναυσα φορολογούμενο πειραϊκό – και όχι μόνο -λαό.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı