You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Στον Πειραιά ο Μ. Χρυσοχοΐδης: “Χωρίς συναθροίσεις οι γιορτές των Αγ. Νικολάου και Αγ. Σπυρίδωνα”

Στον Πειραιά ο Μ. Χρυσοχοΐδης: “Χωρίς συναθροίσεις οι γιορτές των Αγ. Νικολάου και Αγ. Σπυρίδωνα”

Στον Πειραιά ο Μ. Χρυσοχοΐδης: “Χωρίς συναθροίσεις οι γιορτές των Αγ. Νικολάου και Αγ. Σπυρίδωνα”

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Πειραιά πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης όπου  τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μαζί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, ενόψει του  εορτασμού στην πόλη του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου και του πολιούχου, Αγίου Σπυρίδωνα στις 12 Δεκεμβρίου. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η κοινή κατεύθυνση για τον περιορισμό της πανδημίας. 

Οπως τόνισε ο Υπουργός, “ο Πειραιάς, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα, δε θα γιορτάσει μαζικά ούτε τον Άγιο Νικόλαο, ούτε τον Άγιο Σπυρίδωνα, αλλά ο κάθε Πειραιώτης  μέσα στην οικογένειά του με πολύ σεβασμό, με βαθιά κατάνυξη και πολύ πίστη θα γιορτάσει αυτούς τους Αγίους, αυτές τις μέρες, έτσι ώστε να πάμε ομαλά προς εκείνη την περίοδο που σιγά σιγά πλέον με το άνοιγμα και την εφαρμογή των πολιτικών εκείνων που θα οδηγήσουν στον εμβολιασμό του πληθυσμού, θα πάμε ξανά στην κανονικότητα και στο άνοιγμα της κοινωνίας”.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μίλησε για έναν αδιόρατο μικροοργανισμό, ασυνείδητο που έχει εξαναγκάσει όλον τον πλανήτη σε επίγνωση της ανθρώπινης ατέλειας και μικρότητος. “Ωστόσο εμείς εδώ στον Πειραιά, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, έχουμε την έμπνευση, τη δύναμη, την ευψυχία να αντισταθούμε. Αντιστεκόμαστε τηρώντας τους υγειονομικούς όρους που προβλέπει η αρμόδια επιστημονική ομάδα. Οι δύο μεγάλες Πανηγύρεις της Μητροπόλεως, του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος, αλλά και του εφόρου και προστάτου της ναυτοσύνης, του Αγίου Νικολάου θα τελεστούν όπως προβλέπουν τα αρμόδια πρωτόκολλα, για την αποφυγή συναθροίσεων. Με πίστη με αγάπη, με τιμή στους μεγάλους Αγίους, αλλά και με μια ταπείνωση. Νομίζω ότι είναι επίκαιρη η πρόσκληση της Εκκλησίας για μια βαθειά ενσυναίσθηση και μια βαθειά μετάνοια. Έχουμε ανάγκη όλοι από επιστροφή στην αλήθεια του Ευαγγελικού μηνύματος, που σημαίνει Σταυροαναστάσιμη πορεία, κένωσις για τη ζωή του άλλου. Ο κάθε άνθρωπος αποτελεί μια αξία γιατί είναι εικόνα του ζωντανού Θεού». 

Ο Δήμαρχος τόνισε ό,τι υπάρξει νέα επικοινωνία με τον Υπουργό και τον Μητροπολίτη για το θέμα του εορτασμού των Θεοφανείων, μια πολύ μεγάλη γιορτή για τον Πειραιά και τη χώρα.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ανώτεροι Αξιωματικοί της Αστυνομίας, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı