You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Στον Πειραιά η Αγία Ζώνη της Παναγίας από τη Μονή Βατοπαιδίου

Στον Πειραιά η Αγία Ζώνη της Παναγίας από τη Μονή Βατοπαιδίου

Στον Πειραιά η Αγία Ζώνη της Παναγίας από τη Μονή Βατοπαιδίου

5 -13 Νοεμβρίου

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας, θα τεθεί σε προσκύνηση στην πόλη του Πειραιά και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου Πειραιώς, από τις 5 έως τις 13 Νοεμβρίου 2022.

Το ιερό θησαύρισμα της Εκκλησίας μας, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, θα κομίσει στο πρώτο λιμάνι της χώρας ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ, συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 11:00 και θα το υποδεχθεί, επικεφαλής κλήρου και λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Το Θεομητορικό κειμήλιο θα φτάσει στον Πειραιά με πλοίο του Λιμενικού Σώματος, έμπροσθεν του πύργου και στη συνέχεια, συνοδεία όλων των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, φιλαρμονικών και αγημάτων από τα τρία σώματα στρατού και πλήθους πιστών, εν πομπή, θα κατευθυνθεί και θα τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου έως τις 13 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως θα είναι η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη της Παναγίας μας εξέρχεται από το Άγιον Όρος μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Σε κάθε έξοδό της, χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό, προσέρχονται για να λάβουν τη χάρη της Κυρίας Θεοτόκου, να εναποθέσουν πάνω της τους πόνους και τα βάσανα της ζωής τους και να αναζητήσουν την ελπίδα στις δύσκολες ημέρες που περνάει ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πειραιώς, προκειμένου οι πιστοί να έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας, θα παραμένει ανοικτός επί 24ώρου και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı