You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Στον δήμο Πειραιά η Φρεαττύδα – Ανατράπηκε η αρχική απόφαση για παραχώρηση στην Περιφέρεια

Στον δήμο Πειραιά η Φρεαττύδα – Ανατράπηκε η αρχική απόφαση για παραχώρηση στην Περιφέρεια

Στον δήμο Πειραιά η Φρεαττύδα – Ανατράπηκε η αρχική απόφαση για παραχώρηση στην Περιφέρεια

Ψηφίστηκε η παραχώρηση σε 56 δήμους και χωρίς αντάλλαγμα 83 ακινήτων του ΕΟΤ μετά την αποδοχή σχετικής τροπολογίας της ΚΕΔΕ από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Η αρχική πρόβλεψη του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για παραχώρηση των ακινήτων στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις ανατράπηκε μετά από παρέμβαση της ΚΕΔΕ, η οποία με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 11 Ιανουαρίου 2012, διαφώνησε ομόφωνα με τη μεταβίβαση της κυριότητας, της διοίκησης και της διαχείρισης όλων των ακινήτων της Ε.Τ.Α. Α.Ε. στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, δεδομένου ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και ιδιαίτερα του Δημοτικού Κώδικα και του ν. 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», η κυριότητα, διαχείριση και εκμετάλλευση των ακινήτων αυτών θα πρέπει να αποτελεί αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βάση την αρχή της εγγύτητας. Ως εκ τούτου πρότεινε τη μεταβίβασή τους στους δήμους. Πρόταση την οποία κατέθεσε στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και τελικά συμπεριλήφθηκε στον ψηφισθέντα νόμο.

Ετσι, στον δήμο Πειραιά παραχωρείται η παραλιακή έκταση στη Φρεαττύδα την οποία η δημοτική αρχή θα μισθώσει σε ιδιώτες παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφασή της.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı