You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » «Στις 19 Μαΐου πιάνουμε δουλειά»

«Στις 19 Μαΐου πιάνουμε δουλειά»

«Στις 19 Μαΐου πιάνουμε δουλειά»

Βέβαιος για την επανεκλογή του και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή εμφανίστηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος. Ο κος Μιχαλολιάκος αφού τόνισε ότι «κάναμε ότι είπαμε», παρουσίασε το έργο του δίνοντας έμφαση στην επίτευξη της συμμαχίας των τριών: δήμου, εργαζομένων και δημοτών για έναν καθαρό Πειραιά αλλά και στο οικονομικό νοικοκύρεμα του δήμου. Είπε μάλιστα πως το έργο του, το οποίο κάποιοι προσπαθούν να μικρύνουν, είναι πολλαπλάσιο από αυτό που υποσχέθηκε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, σε διάστημα 3,5 ετών ο δήμος αξιοποίησε το σύνολο των θεματικών πηγών χρηματοδότησης εξασφαλίζοντας το ποσό των 100 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση 127 έργων αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος και κοινωνικού ιστού της πόλης ενώ βρίσκονται σε στάδιο σχεδιασμού 16 οραματικά έργα.

Αναλυτικότερα, 49 έργα μεγάλης κλίμακας, προϋπολογισμού 80 περίπου εκατ. ευρώ και 78 μικρής κλίμακας προϋπολογισμού 20 περίπου εκατ. ευρώ. Επίσης, παρουσίασε 16 οραματικά έργα σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και φορείς που βρίσκονται στο στάδιο του αρχικού σχεδιασμού. Υποστήριξε ακόμα ότι η υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ θα γίνει.

Αναφερόμενος στα βασικά προνόμια του Πειραιά, τη Ναυτιλία και τη γεωγραφική του θέση εξήγγειλε τη δημιουργία αντιδημαρχίας Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Στην ερώτηση της εφημερίδας μας σχετικά με το ποιον θεωρεί ανθυποψήφιό του, τον κο Μώραλη ή τον κο Μαρινάκη, και με ποιο κριτήριο θα ψηφίσει ο πειραϊκός λαός, ο κος Μιχαλολιάκος απάντησε: «Ο Πειραϊκός λαός θα ψηφίσει με γνώμονα το συμφέρον της πόλης του. Τελεία και παύλα. Αυτό έλλειψε να υποχρεώσουμε – όσοι το πιστεύουν διαπράττουν δραματικό λάθος- τον κάθε πολίτη του Πειραιά που είναι Ολυμπιακός να ανήκει σε ένα συνδυασμό ή σε ένα κόμμα. Δεν δικαιούται κάποιος να είναι αριστερός και Ολυμπιακός και να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ; Δεν δικαιούται να είναι Ολυμπιακός και δεξιός και να ψηφίζει Ν.Δ. ή ΛΑΟΣ ή Ανεξάρτητους Έλληνες ή οτιδήποτε άλλο;

Κανένας δεν είναι αντίπαλος. Καλώ όλους τους υποψηφίους δημάρχους, τους ανθυποψηφίους μου να είναι σύμμαχοι, να συνθέσουμε μαζί. Και στις προτάσεις μου, εάν εκλεγώ δήμαρχος, να είναι υποστηρικτικοί. Αυτό θέλω. Λένε ναι στα έργα;

Αν θέλετε να σας πω στις δημοσκοπήσεις ποιος έρχεται δεύτερος, θα σας το πω. Ο κ. Δρίτσας έρχεται δεύτερος. Αλλά δεν έχει νόημα εγώ να εξαγγέλλω τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων. Ξέρω εγώ και οι Πειραιώτες.

Μπορεί να κατασκευάσουν στο μέλλον κι άλλες. Να υπενθυμίσω στον εαυτό μου, στους συνεργάτες μου, ότι μπορεί να δούμε να δημοσιεύονται παράδοξα πράγματα.

Στις προηγούμενες εκλογές, δημοσίευαν σε κάθε Κυριακάτικο φύλλο: τρίτος ο Μιχαλολιάκος, τρίτος ο Μιχαλολιάκος…

Με έπαιρνε τηλέφωνο η κα Καλαγιά και μου έλεγε: είμαστε τρίτοι; Και της έλεγα: όχι, είμαστε δεύτεροι με διαφορά. Αυτό θα «παίζει», μέχρι που θα έρθει η Κυριακή, 18 Μαΐου. Μέχρι τότε, όπως λέμε : ο λαός μίλησε, ο λαός ψήφισε, ο λαός νίκησε, ο Πειραιάς νίκησε».

Οσο για τα όσα ακούγονται περί κόντρας με τον κο Μαρινάκη, απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να έχει κόντρα αν δεν το θέλει και «εγώ δεν το θέλω» είπε. «Εχει δικαίωμα να γίνει και δήμαρχος, φτάνει να το θέλει κι ο πειραϊκός λαός. Δεν με ενδιαφέρει αν θύμωσε επειδή είπα δυο καλές κουβέντες για άλλον επιχειρηματία. Είναι πάντως, ένας καλός πρόεδρος της ΠΑΕ».

Ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις τον ενθαρρύνουν και ότι ο πειραϊκός λαός θα τον επιβραβεύσει για το έργο του. Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Πειραιώς έδωσε τέλος στις φήμες που μιλούν για άρση της στήριξής της υποψηφιότητάς του λέγοντας «κόντρα δεν υπήρξε ποτέ. Μόνο φιλία και αγάπη».

Ο κος Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε και ένα μέρος του πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου του. Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα είναι η αθλήτρια της κωπηλασίας Γεωργία Δημάκου, ο ιστιοπλόος Γιάννης Μιτάκης, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά Μαρία Μενενάκου κ.α.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı