You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Στις δομές αστέγων της Unesco Πειραιά ο Περιφερειάρχης Αττικής

Στις δομές αστέγων της Unesco Πειραιά ο Περιφερειάρχης Αττικής

Στις δομές αστέγων της Unesco Πειραιά ο Περιφερειάρχης Αττικής

Τις δομές αστέγων Νίκαιας και Πειραιά,  οι οποίες χρηματοδοτούνται από πόρους του Άξονα Προτεραιότητας 9 του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες που υπάρχουν, καθώς και για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στις δομές ο Γ. Πατούλης παρέδωσε υγειονομικό υλικό για την προστασία του προσωπικού και των φιλοξενούμενων.

Αξίζει να τονισθεί ότι η συνολική εγκεκριμένη από το ΠΕΠ Αττικής χρηματοδότηση για τη λειτουργία των 13 δομών αστέγων, ανέρχεται στο ποσό των 14,21 εκατ. Ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν παρασχεθεί πάνω από 650.000 υπηρεσίες ατομικής φροντίδας και υγιεινής, στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής κλπ στους ωφελούμενους. Από τις 13 αυτές δομές, 7 αφορούν σε Ανοιχτά Κέντρα Ημέρας και 6 σε Υπνωτήρια. Οι δομές χωροθετούνται στους Δήμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Καλλιθέας, του Ασπρόπυργου και Νίκαιας – Ρέντη.

Ο Περιφερειάρχης κατά την επίσκεψή του δήλωσε ότι η παροχή υπηρεσιών σίτισης, διανυκτέρευσης, υγειονομικής φροντίδας και ψυχοκοινωνικής στήριξης αποτελούν το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε. Οφείλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί, κεντρική διοίκηση και αυτοδιοίκηση για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα, εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για την επανένταξη τους στην κοινωνία».

Την ευθύνη λειτουργίας των δομών αστέγων σε Νίκαια και Πειραιά έχει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιά και  Νήσων. Ο Πρόεδρός του Γ. Μαρωνίτης υποδέχθηκε τον Περιφερειάρχη και αφού τον ευχαρίστησε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τις δομές,  τον ενημέρωσε για τη λειτουργία τους και για τα μέτρα πρόληψης λόγω κορωνοϊού. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας και κοινωνικού γηροκομείου στο οποίο θα μπορούν να φιλοξενούνται συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη. Στις δύο δομές Νίκαιας και Πειραιά λειτουργούν Υπνωτήρια και Ανοικτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων. Συνολικά από την αρχή της λειτουργίας τους το 2017 και μέχρι το τέλος του 2019 έχουν εξυπηρετήσει 733 άτομα.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı