You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Στη Βουλή η εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Περάματος

Στη Βουλή η εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Περάματος

Στη Βουλή η εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Περάματος

«Σε εγκατάλειψη βρίσκεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Κ.Υ.) του Δήμου Περάματος» αναφέρουν σε κοινή ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας, 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτησή τους εστιάζουν στην απαξίωση του Κέντρου Υγείας, στις βασικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, αλλά και σε σημαντικές υλικοτεχνικές υποδομές.

“Το Κέντρο Υγείας, αδυνατεί να αντεπεξέλθει στον ρόλο του ως Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Αδυνατεί να αντιμετωπίσει και να περιθάλψει εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν πολύ συχνά στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, αδυνατεί να ανταποκριθεί στα έκτακτα περιστατικά που συμβαίνουν στους κατοίκους και που η ταχεία ιατρική παρέμβαση απαιτείται για να σωθούν ανθρώπινες ζωές” τονίζουν.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η επικείμενη λειτουργία του ως εμβολιαστικού κέντρου. Η προετοιμασία του δε, είναι ανεπαρκής όπως και η εκπαίδευση του ελάχιστου προσωπικού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτούν τον κ. Κικίλια αν:

 1.     Προτίθεται να ενισχύσει το Κ. Υ. Περάματος, ώστε να ανταποκριθεί πρωτίστως στο ρόλο του ως Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για τη διάγνωση, την αντιμετώπιση και την πρόληψη των προβλημάτων υγείας των κατοίκων του και κατ’ επέκταση ως εμβολιαστικό κέντρο covid-19;

2.     Θα προσλάβει μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για τη στελέχωσή του για να αντεπεξέλθει επαρκώς στις έκτακτες περιπτώσεις ατυχημάτων στη Ζώνη  Περάματος, αλλά και στις ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων;

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı