You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Στην Περιφέρεια Αττικής ο Υπουργός Εσωτερικών M. Βορίδης

Στην Περιφέρεια Αττικής ο Υπουργός Εσωτερικών M. Βορίδης

Στην Περιφέρεια Αττικής ο Υπουργός Εσωτερικών M. Βορίδης

Σημαντικά ζητήματα θεσμικής φύσεως που χρήζουν επανασχεδιασμό με στόχο να γίνει λειτουργικότερο το έργο της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών, οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να γίνει πράξη η έννοια της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης αλλά και σημαντικά έργα της Περιφέρειας που είναι σε φάση ωρίμανσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το νέο Υπουργό Εσωτερικών, Μ. Βορίδη, ο οποίος επισκέφθηκε την Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Κατά τη συζήτηση ο Περιφερειάρχης εστίασε σε ζητήματα θεσμικής φύσεως που  δυσχεραίνουν τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και σχετίζονται με την κινητικότητα- επισημαίνοντας πως αφυδατώνονται κρίσιμες υπηρεσίες της Περιφέρειας- την υποστελέχωση προσωπικού αλλά και την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος καταβολής οδοιπορικών σε υπαλλήλους της Περιφέρειας που υπηρετούν σε ελεγκτικούς μηχανισμούς. «Η έλλειψη προσωπικού μας δυσκολεύει να κάνουμε στρατηγική στόχευση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κος Βορίδης τόνισε ότι από τις πρώτες «εμβληματικές μεταρρυθμίσεις» που θα προωθήσει άμεσα, είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, με στόχο να διασφαλίζεται η αποτελεσματική διακυβέρνηση στους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης. Επιπρόσθετα τόνισε, μεταξύ άλλων, πως θα προωθηθούν μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τη βελτίωση του συστήματος της κινητικότητας των υπαλλήλων, την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προκειμένου να εφαρμόζεται ουσιαστικά μία πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, αλλά και με την καταστατική θέση των αιρετών.

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı