You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σοκ από τις αποκαλύψεις του ΚΚΕ για τα καζάνια στο Πέραμα

Σοκ από τις αποκαλύψεις του ΚΚΕ για τα καζάνια στο Πέραμα

Σοκ από τις αποκαλύψεις του ΚΚΕ για τα καζάνια στο Πέραμα

Το 2016 έδωσαν 5 άδειες και μετέφεραν από τους Αγ. Θεοδώρους την CORAL Α.Ε. με δεξαμενές χωρητικότητας 9.533

Σε σοβαρές αποκαλύψεις για τις άδειες που έδωσε η κυβέρνηση σε εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών στο Πέραμα και μάλιστα η μία με υπογραφή της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, προέβη το ΚΚΕ.

Αίσθηση προκαλεί δε η απόφαση της κυβέρνησης στις 12-4-2017, για τη μεταφορά της δραστηριότητας της CORAL Α.Ε., από τους Άγιους Θεοδώρους Κορίνθου στο Πέραμα, ενεργοποιώντας δεξαμενές χωρητικότητας 9.533 . (ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/172110).

Αναλυτικά το ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

Άλλη μια φορά προσπαθούν να κοροϊδέψουν το περαμαϊκό λαό η δημοτική αρχή Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ) και η περιφέρεια Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ). Το αφήγημα αριστεροσύνης τους λέει, ότι θα παλέψουν ενάντια στα Καζάνια του Θανάτου στο Πέραμα!

Ο λαός όμως λέει, «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα!» Να λοιπόν η επίσημη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ:

  • 25-1-2016 – Χορήγηση Άδειας Εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α, στην CORAL Α.Ε. στο Πέραμα, συνολικής χωρητικότητας δεξαμενών 666 m³, για 5 χρόνια, με υπογραφή Υπουργού Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ. (ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/οικ.171049)
  • 11-3-2016 – Χορήγηση Άδειας Εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α, στην ΕΤΕΚΑ Α.Ε. στο Πέραμα, συνολικής χωρητικότητας δεξαμενών 200 m³, για 5 χρόνια, με υπογραφή Υπουργού Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ. (ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/οικ.173970)
  • 17-3-2016 – Χορήγηση Άδειας Εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων αφορολόγητων αεροπορικών καυσίμων κατηγορίας Β2, στην Shell & MOH Aviation Fuels A.E στο Πέραμα, συνολικής χωρητικότητας δεξαμενών 944 m³, για 5 χρόνια, με υπογραφή Υπουργού Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ. (ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/οικ. 174189)
  • 22-7-2016 – Χορήγηση Άδειας Εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων Β1 αφορολόγητων ναυτιλιακών καυσίμων, στην CORAL PRODUCTS AND TRADING Α.Ε. στο Πέραμα, συνολικής χωρητικότητας δεξαμενών 810 m³, για 5 χρόνια, με υπογραφή Υπουργού Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ. (ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/181290)
  • 10-3-2017 – Χορήγηση Ενιαίας Άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας αορίστου διάρκειας αποθήκευσης υγρών καυσίμων, στην ΕΤΕΚΑ Α.Ε. στο Πέραμα, συνολικής χωρητικότητας δεξαμενών 877 m³, με υπογραφή αντιπεριφέρειας Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ. (2128/Φ14ΠΕΡ1452)

Χαρακτηριστική επίσης είναι η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις 12-4-2017, για τροποποίηση της αδείας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Β1, αφορολόγητων ναυτιλιακών καυσίμων, μεταφέροντας την δραστηριότητα της CORAL Α.Ε., από τους Άγιους Θεοδώρους Κορίνθου στο Πέραμα, ενεργοποιώντας δεξαμενές χωρητικότητας 9.533 . (ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/172110)

Να γιατί λέμε ότι είναι μάστορες στην κοροϊδία και την παραπλάνηση! Από την μια η κυβέρνηση και η περιφέρεια Αττικής αδειοδοτούν τις εταιρίες πετρελαιοειδών και από την άλλη η δημοτική αρχή Περάματος με την περιφέρεια Αττικής λένε ότι παλεύουν ενάντια στην επαναλειτουργία τους.

Όμως, αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τις θέσεις της δημοτικής αρχής Περάματος, για την δήθεν διεκδίκηση να φύγουν τα καζάνια, θα διαπιστώσει ότι εκτός των άλλων είναι και τρομερά επικίνδυνη για το λαό του Περάματος! Λέει, να μην επαναλειτουργήσει καμία ανενεργή εταιρία πετρελαιοειδών. Για τις ενεργές, δηλαδή τον πραγματικό κίνδυνο, λέει «θέσπιση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος» για να φύγουν, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις έχει αδειοδοτήσει ήδη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το υπόλοιπο της θητείας και της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής!

Εδώ όμως βρίσκεται ο πραγματικός κίνδυνος! Η δημοτική αρχή Περάματος διοργανώνει συντονισμό φορέων της πόλης για να βάλει το λαό του Περάματος να παλέψει ενάντια στις ανενεργές εταιρίες πετρελαιοειδών. Τι ξέρει και δεν έχει ενημερώσει το λαό του Περάματος; Να ενημερώσει εδώ και τώρα τι σχέδια απεργάζονται!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ! ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ «ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

 ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΤΙ ΤΗΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ!

 ΡΩΤΑΜΕ ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΤΙΣ 18-4-2018 ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛ ΠΕΤΡΟΛ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ. ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ Ή ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ;

Αυτή λοιπόν είναι η πολιτική στην οποία ευθυγραμμίζονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Περιφέρεια Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ), δημοτική αρχή Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ)! Όπως χειροκροτούν ότι ήρθε η «ανάπτυξη» στο λιμάνι του Πειραιά με την Cosco, και δεν βγάζουν άχνα ότι διέλυσαν την ΣΣΕ και τα δικαιώματα των εργαζομένων του ΟΛΠ, ότι δεν υπάρχει καν Συλλογική Σύμβαση στο «γκέτο» της Προβλήτα ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού, ότι με το πρώτο φούντωμα των εργασιών στην Ζώνη του Περάματος είχαμε τον πρώτο νεκρό εργάτη, έτσι τώρα φέρνουν και μονιμοποιούν τα Καζάνια του Θανάτου δίπλα στα σπίτια του περαμαϊκού λαού.

Τώρα είναι πιο καθαρό από ποτέ, τι σημαίνει η «δίκαιη ανάπτυξη» με «ταξικό πρόσημο» του ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδη για τα μονοπώλια και βάρβαρους όρους εργασίας για τους εργαζομένους, στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων και χιλιάδες τόνους πετρελαιοειδών δίπλα από τα σχολεία των παιδιών του λαού. Τι σημαίνει η αριστεροσύνη τους! Κρυφές συναντήσεις με τους φονιάδες των λαών που μόλις ξεκίνησαν νέο ματοκύλισμα στην Συρία!

Ο λαός του Περάματος και οι μαζικοί φορείς του, δεν πρέπει να «τσιμπήσουν» από τα δήθεν αγωνιστικά καλέσματα της δημοτικής αρχής Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ). Η δημοτική αρχή μαζί με την κυβέρνηση και την περιφέρεια Αττικής συγκαταλέγονται στους εχθρούς του, διότι στηρίζουν και συνδιαμορφώνουν τους μονοπωλιακούς σχεδιασμούς. Είναι υπόλογοι και πρέπει να λογοδοτήσουν για τα θανατηφόρα σχέδια που στήνουν!

Καλούμε το λαό του Περάματος σε συστράτευση με το ΚΚΕ και πάλη ενάντια στα μονοπώλια και επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που φέρνουν το θάνατο έξω από τα σπίτια μας.

  • Έξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Άμεση Μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για περιβάλλον.
  • Πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό του Περάματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητά, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı