You Are Here: Home » ΝΑΥΤΙΛΙΑ » Σε 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες

Σε 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες

Σε 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες

24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης αναμένεται να αποφασίσουν τα ναυτεργατικά σωματεία αν όπως λένε τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νόμο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και θέλει να βάλει ταφόπλακα στη συνδικαλιστική δράση.

“Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ,  παίρνοντας όλα τα μέσα προστασίας στα πλαίσια της πανδημίας, πραγματοποίησαν σύσκεψη, για την οργάνωση της  συμμετοχής του κλάδου των ναυτεργατών στην Πανεργατική Απεργία, απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο – τερατούργημα που προωθεί η  κυβέρνηση  της ΝΔ, κατ΄ εντολή των  εφοπλιστών, των βιομηχάνων, του  κεφαλαίου.

Οργανώνουμε την πάλη μας για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων, τις ΣΣΕ, την απλήρωτη εργασία, την ανεργία,  τις οργανικές συνθέσεις, τον επαναπατρισμό των ναυτεργατών από τα ποντοπόρα καράβια, τις κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, την ναυτική εκπαίδευση.

Με πολύμορφη δράση να διεκδικήσουμε: άμεσα μέτρα προστασίας για την υγεία μας,  κανένας ναυτεργάτης χωρίς εισόδημα, κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, υπερασπιζόμαστε την λαϊκή κατοικία ενάντια στο νέο Πτωχευτικό Κώδικα, αγωνιζόμαστε για κούρεμα χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Συμμετέχουμε με σωματεία και φορείς του Πειραιά, την Τρίτη 10 Νοέμβρη στη μέρα δράσης για την υγεία, με παρεμβάσεις στο Κρατικό νοσοκομείο και την 2η ΥΠΕ. Την Πέμπτη 19 Νοέμβρη στη μέρα δράσης, για τις επικίνδυνες συνθήκες, που επικρατούν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Καλούμε τα ναυτεργατικά σωματεία, άμεσα να συνεδριάσουν τα Διοικητικά τους Συμβούλια, να σημάνουμε γενικό συναγερμό  στους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων μέσα  στα καράβια, στις σχολές, παντού” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı