You Are Here: Home » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚA » Σε κοντέινερ για σεισμόπληκτους στεγάζεται η ομάδα ΔΙΑΣ

Σε κοντέινερ για σεισμόπληκτους στεγάζεται η ομάδα ΔΙΑΣ

Σε κοντέινερ για σεισμόπληκτους στεγάζεται η ομάδα ΔΙΑΣ

Με ένα περιπολικό, δεκάδες χαλασμένες μοτοσικλέτες, λιγοστά κράνη ενώ η ΓΑΔΑ διατάσσει περαιτέρω αποψίλωση των αστυνομικών υπηρεσιών!

Τραγέλαφος είναι η λέξη που δύναται να περιγράψει τα συμβαίνοντα στην ΕΛ.ΑΣ. Στον Πειραιά, η κατάσταση των αστυνομικών υπηρεσιών είναι οικτρή και σε επίπεδο στελέχωσης αλλά και σε επίπεδο εξοπλισμού και στέγασης.

Η ομάδα ΔΙΑΣ, που καθημερινώς «οργώνει» τις γειτονιές, με κίνδυνο της ζωής των ανδρών και γυναικών που επιβαίνουν στις μοτοσυκλέτες, δε διαθέτει καν γραφεία ενώ ένα νευραλγικό μέρος των υπηρεσιών της στεγάζεται σε κοντέινερ!

Η Εν Πειραιεί, μετά την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος, κατέγραψε εικόνες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Κοντέινερ, το ένα δίπλα στο άλλο, κάτω από μια παλιά γέφυρα, μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, πίσω από διαλυμένα συρματοπλέγματα, με παρατεταγμένες δεκάδες μοτοσυκλέτες που χρήζουν άμεσης επισκευής, με ξεχαρβαλωμένες πυροσβεστικές φωλιές και μία εξωτερική τουαλέτα σε μαύρο χάλι, την οποία καθαρίζει το προσωπικό. Σημειώνεται δε, ότι η Αστυνομία διαθέτει ιδιόκτητο οικόπεδο στην περιοχή της Αγίας Σοφίας το οποίο παραμένει αναξιοποίητο αν και η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά αναζητά χώρο προς ενοικίαση – έναντι ενοικίου αρκετών χιλιάδων ευρώ – για να στεγάσει τις υπηρεσίες της.

 

Από τις 143 μοτοσικλέτες που έχει στο δυναμικό της η ομάδα ΔΙΑΣ, μόνο οι 60 είναι λειτουργικές ενώ αντί για τρία περιπολικά διαθέτει μόνο ένα το οποίο είναι πολύ παλιό και απαιτεί κάθε τρεις και λίγο εργασίες συντήρησης. Οσο για τον εξοπλισμό, κι αυτός ελλιπής αφού τα κράνη δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Δεν είναι λίγες οι φορές δε, που γίνονται στόχος επίθεσης πότε με γκαζάκια και πότε με δυναμιτάκια που τους έρχονται… εξ ουρανού αφού οι δράστες, μη έχοντας άλλη πρόσβαση, «επιτίθενται» πάνω από τη γέφυρα. Όπως μας είπε ένστολος, άγνωστοι έκοψαν τα συρματοπλέγματα και τοποθέτησαν γκαζάκια με σκοπό να τους τρομοκρατήσουν.

«Αφαίμαξη»

Την ίδια ώρα, αντιδράσεις πυροδοτεί διαταγή της Γ.Α.Δ.Α/Τμήμα Ένστολου Προσωπικού, σύμφωνα με την οποία ζητείται από Αστυνομικές Υπηρεσίες του Πειραιά να προτείνουν ονομαστικά Αστυνομικούς – ακόμη και αν δεν το επιθυμούν – προκειμένου να αποσπαστούν προς ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΥΑΤ-ΔΙΜΕΤ).

Η Ένωση Αστυνομικών Πειραιά με επιστολή της προς το Υπουργείο και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την περαιτέρω αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών σε μια περίοδο που η αστυνομική δύναμη των τμημάτων αγγίζει το 50%.

Ενδεικτικά αναφέρει ότι το Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου, έχει οργανική δύναμη 114 με 116 χαμηλόβαθμους Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι 60-63, ήτοι λιγότεροι κατά 45% περίπου. Το Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων – Νέου Φαλήρου, έχει οργανική δύναμη 84 με 86 χαμηλόβαθμους Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι 44-47, ήτοι λιγότεροι κατά 48% περίπου. Το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Ι. Ρέντη, έχει οργανική δύναμη 48 με 50 χαμηλόβαθμους Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι 23-25, ήτοι λιγότεροι κατά 50% περίπου.

Το ίδιο ισχύει (περίπου) και στα υπόλοιπα Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας και Αστυνομικές Υπηρεσίες εδαφικής αρμοδιότητας της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά, από όπου ζητείται να προταθούν οι προς απόσπαση Αστυνομικοί.

Η Ενωση Αστυνομικών ζητά να ανακληθεί η εν λόγω διαταγή της περαιτέρω αφαίμαξης του προσωπικού των Υπηρεσιών του Πειραιά και να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την ασφάλεια του πολίτη.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı