You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Σε είκοσι χρόνια δε θα υπάρχει Ελλάδα

Σε είκοσι χρόνια δε θα υπάρχει Ελλάδα

Σε είκοσι χρόνια δε θα υπάρχει Ελλάδα

Του Θάνου Δημάδη

Μία δεκαετία μετά την κρίση χρεοκοπίας, το Έθνος εισέρχεται σε ένα νέο ιστορικό κύκλο – αυτόν της κρίσης ταυτότητας, της αλλοίωσης του δακτυλικού αποτυπώματος της κοινωνίας. Καταλύτης είναι αυτό που ωραιοποιημένα κάποιοι ονομάζουν “προσφυγικό”, το οποίο στην περίπτωση της χώρας μας δεν σχετίζεται μόνο με αυτές καθ᾽αυτές τις στοχειώδεις αρχές ανθρώπινης συμπαράστασης και ανθρωπισμού που πρέπει κάθε προοδευτική κοινωνία να επιδεικνύει και να αποδεικνύει απέναντι σε ανθρώπους ξεριζωμένους χωρίς γη και πατρίδα. Υπάρχει μία έμπρακτη αδυναμία της ελληνικής κοινωνίας να υποδεχθεί, αγκαλιάσει και να ενσωματώσει δημιουργικά το τεράστιο εύρος προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται κατά εκατοντάδες καθημερινά.

Πίσω από τα ωραία λόγια περί ανθρωπισμού που οι περισσότεροι από εμάς ενστερνιζόμαστε για την ανάγκη στήριξης αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων και των οικογενειών τους, υπάρχει η άλλη πλευρά της αλήθειας την οποία συνειδητά απαρνούμαστε σα να μην θέλουμε να την δούμε κατάματα και η οποία, με μαθηματική ακρίβεια, θα καταπιεί σε λίγα χρόνια τον κοινωνικό ιστό, θα διαβρώσει τις κοινωνικές δομές, και θα μεταλλάξει την Ελλάδα από χώρα Ελλήνων σε χώρα-αποθήκη προσφύγων και μεταναστών με όρους μη σεβασμού της εθνικής ταυτότητας αλλά αμφισβήτησης και κατάλυσής της με το πρόσχημα ότι το αντίθετο θεωρείται ρατσισμός. Στον κύκλο στον οποίον βρίσκεται η ιστορία του κόσμου η παγκοσμιοποίηση εξακολουθεί σήμερα να υπάρχει υπό την προϋπόθεση του σεβασμού της ταυτότητας του έθνους-κράτους.

Ο κόσμος μας συνεχίζει να είναι αλληλένδετος, αλλά η κοινωνία που δεν βάζει πρώτα τους πολίτες της χώρας της, είναι τελειωμένη. Δεν είναι κακό να λέμε πρώτα οι Έλληνες όπως οι Αμερικανοί λένε πρώτα η Αμερική ή οι Τούρκοι λένε πρώτα η Τουρκία. Αυτοί που θέλουν να ξεχάσουμε ή να σβήσουμε την εθνική ταυτότητα του να είσαι Έλληνας είναι εκείνοι που βάζουν την ταμπέλα του ρατσιστή σε όσους λένε ότι το να είσαι άνθρωπος σημαίνει ότι πρέπει να δεχτούμε πως η Ελλάδα πρέπει να καταλήξει να γίνει στρατόπεδο μεταναστών, παράνομων ή νόμιμων.

Αν δεν μπει τώρα φρένο στην εισδοχή περισσότερων από όσους μπορεί μία μικρή χώρα όπως η δική μας, να υποδεχθεί και να φροντίσει, σε λίγα χρόνια από σήμερα δε θα υπάρχει χώρα γιατί αυτή η χώρα δε θα ανήκει στους Έλληνες.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı