You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Σε έναν χρόνo παραδίδεται το Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα

Σε έναν χρόνo παραδίδεται το Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα

Σε έναν χρόνo παραδίδεται το Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα

Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού που εκτελούνται στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας-Ορφανοτροφείο Θηλέων- στον Πειραιά, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. 

Πρόκειται για ένα συγχρηματοδοτούμενο από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 έργο, το οποίο ξεκίνησε το 2015 με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 7,5 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο Περιφερειάρχης οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80% και το κτίριο αναμένεται να παραδοθεί σε λειτουργία σε περίπου ένα χρόνο, από σήμερα. 

Τα στελέχη της Διεύθυνσης των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας ενημέρωσαν τον κ. Πατούλη πως τα έργα προβλέπουν την αποκατάσταση, αναδιαρρύθμιση του κτιρίου, το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στο μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999. Εκτός από τις οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για τη στατική αποκατάσταση και αντισεισμική θωράκιση του κτιρίου, στο πλαίσιο τους εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων υλοποιούνται έργα επέκτασης και δημιουργίας νέων χώρων για την περίθαλψη περισσοτέρων παιδιών, τον εκσυγχρονισμό των χώρων διαβίωσης τους και την δημιουργία χώρων καλλιτεχνικών δράσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει βιντεοσκοπημένο ντοκιμαντέρ, για την ιστορία του ιδρύματος. 

Με αφορμή την επίσκεψη σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς τα έργα αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού σ΄ ένα από τα εμβληματικότερα και ιστορικότερα κτίρια του Πειραιά, το οποίο για πολλές δεκαετίες έχει προσφέρει σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου με στόχο να ξαναγίνουν λειτουργικές οι εγκαταστάσεις και να είναι δυνατή η φιλοξενία παιδιών αλλά και η ανάδειξη και αναβάθμιση όλων των ιστορικών κτιρίων της Αττικής, αποτελεί προτεραιότητα μας. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μία κοινωνική δομή, η οποία προσφέρει για πολλά χρόνια πολύτιμες υπηρεσίες. Θα παρακολουθούμε το έργο από πολύ κοντά και θα παρέμβουμε σε περίπτωση αγκυλώσεων, με στόχο να μην χαθεί ούτε μία μέρα. Το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο Θηλέων αποτελεί ένα στολίδι για τον Πειραιά, για την Αττική μας και θα το στηρίξουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε».

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı