You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της μονάδας μυδοκαλλιέργειας

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της μονάδας μυδοκαλλιέργειας

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της μονάδας μυδοκαλλιέργειας

Ο Δήμος κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Υπ. Περιβάλλοντος – Επνιξαν τον Σαρωνικό στη φορμόλη και τα αντιβιοτικά

Αίτηση ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη λειτουργία μονάδας μυδοκαλλιέργειας στη θέση Ψιλή Αμμος κατέθεσε στο ΣτΕ ο Δήμος Σαλαμίνας. Παρά το γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έδωσε το πράσινο φως στην εταιρεία ώστε να μετατρέψει τον όρμο των Βασιλικών σε μια τεράστια πλωτή μονάδα για την εκτροφή οστράκων σε βάρος του θαλάσσιου περιβάλλοντος της ήδη επιβαρυμένης Σαλαμίνας από τη λειτουργία ιχθυοτροφείων που έχουν πνίξει τον Σαρωνικό στη φορμόλη και τα αντιβιοτικά.

Θυμίζουμε ότι πριν από 6 περίπου χρόνια, το ίδιο το Υπουργείο επέβαλε τσουχτερό πρόστιμο ύψους 35.000 ευρώ για χρήση και ανεξέλεγκτη διάθεση φορμόλης στην εταιρεία ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΤΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ καθώς μετά από έλεγχο κλιμακίου της αρμόδιας Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε την τοξική φορμαλδεΰδη στις µονάδες της στις θέσεις Καλάµι, Πυρκάλι και Μπίστι. Είναι η ίδια εταιρεία στην οποία τελικώς, ανήκαν οι δύο τόνοι φορμόλης που βρέθηκαν τον Ιούνη του 2010 έξω από το Λύκειο του Πόρου.

Εγκλημα η χρήση φορμόλης

Την ώρα που οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες κινούνται με ρυθμούς χελώνας και επεμβαίνουν κατόπιν εορτής, εφόσον έχει γίνει ανυπολόγιστη ζημιά στην υγεία μας και το περιβάλλον, ο γνωστός για τον αγώνα του κατά της χρήσης φορμόλης, ιχθυολόγος Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος διώκεται σε εξοντωτικό βαθμό προκειμένου να σιωπήσει. Η εταιρία ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ απαιτεί αποζημίωση ύψους 1.000.0055 ευρώ για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη ενώ έχει δεχθεί και μηνύσεις από υπαλλήλους της εταιρείας.

Πρόσφατα το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηγουμενίτσας τον καταδίκασε σε επτά χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του οι οποίοι κατέθεσαν έφεση, ο πελάτης τους δεν κλητεύθηκε σύννομα, καθώς η κλήση παραδόθηκε στην παλιά του διεύθυνση, παρά το γεγονός ότι στα πλαίσια της προδικασίας είχε δηλώσει μέσω των έγγραφων εξηγήσεων που κατέθεσε, τη νέα του διεύθυνση.

Ηδη, στο διαδίκτυο συγκεντρώνονται υπογραφές σε ψήφισμα που έχει αναρτηθεί με τίτλο: ΛΕΜΕ ΟΧΙ Δικάζεται γιατί κατήγγειλε το έγκλημα χρήσης φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες!

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı