You Are Here: Home » ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » Σαλαμίνα: Συμβουλευτικός Σταθμός για την άνοια

Σαλαμίνα: Συμβουλευτικός Σταθμός για την άνοια

Σαλαμίνα: Συμβουλευτικός Σταθμός για την άνοια

Ο Δήμος Σαλαμίνας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προστασία Υγείας – ΕΔΔΥΠΠΥ και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών ιδρύει  Συμβουλευτικό Σταθμό προσφέροντας δράσεις πρόληψης για την άνοια στην τοπική κοινωνία.

Το πρόγραμμα «Δημιουργία δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια στους Δήμους της Ελλάδας»  είναι ένα καινοτόμο μοντέλο για τη δημιουργία κοινοτήτων φιλικών προς την άνοια. Στο πλαίσιο της λειτουργίας των Συμβουλευτικών Σταθμών, υποστηρίζεται η δικτύωση και η διασύνδεση, τόσο οριζόντια – μέσα στις δομές τοπικής αυτοδιοίκησης- όσο και με εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας, διασφαλίζοντας το συνεχές της φροντίδας.

  • Ποιος μπορεί να έρθει σε επαφή με το Συμβουλευτικό Σταθμό;

Άτομα που χρειάζονται συμβουλές, καθοδήγηση ή αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός θα λειτουργεί στο Δημοτικό Κατάστημα Αμπελακίων, οδός Σικίνου, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 210 4652919 και 213 2027 581, με  οργάνωση των ενδιαφερομένων σε ομάδες για τη διευκόλυνση των συνεδριών. Υπεύθυνες επικοινωνίας είναι οι κυρίες Μιχάλαρου Αγγελική και Μπετσάνη Κυριακή. Συντονίστρια του ΕΔΔΥΠΠΥ για τον Δήμο Σαλαμίνας είναι η κα Θεοχαρούλα Κοντούλη.

Η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης του ενδιαφερόμενου, θα γίνεται με τη χρήση των νευροψυχολογικών δοκιμασιών στη χορήγηση των οποίων έχουν εκπαιδευτεί  επαγγελματίες υγείας του Δήμου που στελεχώνουν το Συμβουλευτικό Σταθμό. Τα στοιχεία του εξεταζόμενου και τα ευρήματα της αξιολόγησης καταγράφονται στη βάση δεδομένων των ΚΕΠ Υγείας ή χειρόγραφα σε ειδική φόρμα που θα διατίθεται στο σταθμό.

Στην περίπτωση που υπάρξουν σημαντικά ευρήματα το άτομο παραπέμπεται στο γιατρό του Ιατρείου Μνήμης του Συμβουλευτικού Σταθμού.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı