You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σαλαμίνα: Στο ΣτΕ κατά των Ναυπηγείων στην Κυνόσουρα προσφεύγει ο Δήμος

Σαλαμίνα: Στο ΣτΕ κατά των Ναυπηγείων στην Κυνόσουρα προσφεύγει ο Δήμος

Σαλαμίνα: Στο ΣτΕ κατά των Ναυπηγείων στην Κυνόσουρα προσφεύγει ο Δήμος

Ζητά τον καθορισμό χρήσης γης για αρχαιολογικό πάρκο

Κατά της απόφασης του Γεν. Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί “έγκρισης περιβαλλοντικών όρων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων της εταιρείας ‘ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ Α.Ε’, προσφεύγει ο Δήμος Σαλαμίνας κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Γ. Παναγόπουλου. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται εντός της καθορισμένης από τον Ν. 4404/2006 χερσαίας ζώνης λιμένος ΟΛΠ στην περιοχή Κυνόσουρας στα Αμπελάκια, μεγάλο μέρος της οποίας απαλλάχτηκε προσφάτως από τη χρήση της για ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες.

Σήμερα πια, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, στα τμήματα αυτά (που περιλαμβάνουν τη νότια πλευρά της Κυνόσουρας) η χρήση γης ορίζεται ως αγροτική δραστηριότητα, γενική κατοικία, τουριστικές εγκαταστάσεις/αλιευτικός λιμενίσκος και πλωτές μη μόνιμες κατασκευές και ναύδετα υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Ο Δήμος μας αυτή τη φορά δε θα μείνει αδρανής, όπως έμεινε το 2011 όταν πάλι σε ένα ναυπηγείο, που βρίσκεται εντός της Α’ αρχαιολογικής ζώνης στη θέση ‘Καμινάκι’ του όρμου Αμπελακίων ανανεώθηκε η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του» τονίζει ο Δήμαρχος καθιστώντας σαφές πως η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για την προάσπιση των συμφερόντων του.

Επίσης, ο Δήμος Σαλαμίνας έχει ήδη αιτηθεί την ένταξή του στο πρόγραμμα εκπόνησης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ). Στα πλαίσια αυτά για πρώτη φορά προτίθεται με την έγκριση του Τ.Π.Σ. να ζητήσει τον καθορισμό της χρήσης γης των κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων του όρμου Αμπελακίων και Κυνόσουρας ως αρχαιολογικό πάρκο αποκλειομένης κάθε άλλης δραστηριότητας που αντίκειται στον ιστορικό και μνημειακό χαρακτήρα της περιοχής.

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı