You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σαλαμίνα: Εκδήλωση καταδίκης του Master Plan ενώ… ο Δήμαρχος υποδεχόταν τον Κινέζο πρέσβη

Σαλαμίνα: Εκδήλωση καταδίκης του Master Plan ενώ… ο Δήμαρχος υποδεχόταν τον Κινέζο πρέσβη

Σαλαμίνα: Εκδήλωση καταδίκης του Master Plan ενώ… ο Δήμαρχος υποδεχόταν τον Κινέζο πρέσβη

Εκδήλωση – ενημέρωση για την καταστροφική και αμφιβόλου νομιμότητας ύπαρξη των ναυπηγείων στον αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας, όσο και για τις δράσεις στις οποίες έχει προβεί ενάντια στις ενέργειες που έχουν γίνει εις βάρος του ιστορικού τόπου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας. Οι δημότες ενημερώθηκαν από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου και μέλος του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής κ. Βασίλη Τσελέντη αλλά και δύο έγκριτους νομικούς  για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Προεδρικό Διάταγμα της 25ης Ιανουαρίου 2023, το οποίο επικυρώνει το masterplan του ΟΛΠ και τις δυσμενείς του επιπτώσεις για το νησί.
“Ένα masterplan που ουσιαστικά παραχωρεί τον Ιστορικό Αρχαιολογικό χώρο της Ναυμαχίας στην COSCO, ενώ εκκρεμεί στα δικαστήρια μήνυσή μας, σύμφωνα με την οποία κανένα ενάλιο ή χερσαίο τμήμα της Σαλαμίνας δεν ανήκει στον ΟΛΠ/COSCO” αναφέρει η Επιτροπή η οποία με προσφυγή της στο ΣτΕ ζητά την ακύρωση του άρθρου 5 του προεδρικού διατάγματος, που αφορά κυρίως στην παραμονή και λειτουργία των ναυπηγείων μέχρι το 2052, την κατασκευή πλωτών ναυπηγείων τύπου Post Panamax 300.000 τ. στη Β-Δ Ψυττάλεια, την κατασκευή λιμενικών εγκαταστάσεων και αλιευτικού λιμένα στη Νότια Κυνόσουρα, την αλλαγή χρήσεων γης στον χώρο των ναυπηγείων και τη νομιμοποίηση της παραμονής του ΟΛΠ στις καταπατημένες περιοχές της Σαλαμίνας.
Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, η απουσία του Δημάρχου Σαλαμίνας ήταν αισθητή. Την ίδια μέρα, ο κος Παναγόπουλος υποδέχτηκε τον Πρέσβη της Κίνας με τον οποίο επισκέφθηκαν τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων για την κατάθεση στεφάνων γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από την Επιτροπή. “Ο κ. Δήμαρχος με πρωτοφανή επίδειξη αδιαφορίας και έλλειψη πολιτιστικής και κοινωνικής ενσυναίσθησης, επέλεξε να υποδεχτεί τον Πρέσβη της Κίνας για να τον ξεναγήσει στους νέους τόπους «δικαιοδοσίας» της COSCO, τους οποίους ο ίδιος συνέβαλε να παραδοθούν με την αδιάφορη στάση του: Τον αρχαιολογικό χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας”.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της ανέφερε ότι “το συγκεκριμένο master plan που βάζει ταφόπλακα στους αρχαιολογικούς χώρους και δεσμεύει το μέλλον του νησιού για πολλές δεκαετίες, εγκρίθηκε στην 80ή ΕΣΑΛ της 25-9-2019 με τη σιωπηλή ανοχή του Δημάρχου ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση χωρίς να εκφράσει την παραμικρή αντίρρηση, διαφωνία ή ένσταση. Το ίδιο εξακολουθεί να κάνει μέχρι σήμερα”.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı