You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σαλαμίνα: Διημερίδα – φιάσκο για την υποθαλάσσια ζεύξη

Σαλαμίνα: Διημερίδα – φιάσκο για την υποθαλάσσια ζεύξη

Σαλαμίνα: Διημερίδα – φιάσκο για την υποθαλάσσια ζεύξη

Απουσίαζαν φορείς και κάτοικοι!

Εύλογα ερωτήματα αναφορικά με τη διημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το έργο της ζεύξης, θέτει με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Μάνος Δερτούζος. Ειδικότερα, ο τίτλος της διημερίδας ήταν “Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού με θέμα: Η διαμόρφωση της στρατηγικής της Σαλαμίνας για τη βιώσιμη γαλάζια οικονομία και τη ναυτιλιακή δραστηριότητα με έμφαση στις Επιπτώσεις από τη κατασκευή της Υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης μεταξύ Σαλαμίνας και Περάματος”.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κο Δερτούζο, ενώ την πρώτη μέρα θα γινόταν αναφορά σε μία έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με κύριο στόχο την αναγκαιότητα ή όχι της ζεύξης, θα υπήρχαν παρατηρήσεις από τους παρευρισκόμενους και «στο τέλος της δεύτερης ημέρας θα γινόταν ψηφοφορία με ειδική μέθοδο ώστε να αποτυπωθεί η ιεράρχηση των λύσεων και ο βαθμός αποδοχής», η παρουσία των πολιτών ήταν μηδενική. Σχεδόν μηδενική, όπως είπε, ήταν και η παρουσία των φορέων του νησιού.
“Ήταν μία διημερίδα για να ακουστούν απόψεις που μπορούν να επηρεάσουν την πορεία του έργου ζεύξης Σαλαμίνας Περάματος; Ήταν μία διαβούλευση από τον Δήμο Σαλαμίνας για να ακουστούν απόψεις για την ζεύξη; Ήταν μία απλή ενημέρωση για την έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου τα ευρήματα έδειξαν ότι η πολίτες θέλουν την ζεύξη;” είναι τα ερωτήματα που θέτει ο δημοτικός σύμβουλος σημειώνοντας παράλληλα πως μία εκδήλωση έχει επιτυχία εάν υπάρχει συμμετοχή φορέων, θεσμών και πολιτών και μάλιστα εάν πρόκειται να ζητήσεις τη γνώμη των παρευρισκομένων και να πάρεις απόφαση.
“Πάντοτε την ευθύνη μιας εκδήλωσης την έχουν αυτοί που καλούν. Είναι δυνατόν η οποιαδήποτε απόφαση των ελαχίστων παρευρισκομένων να ληφθεί σοβαρά υπόψη; Γιατί δε δημοσιοποιήθηκε αυτή η πρόσκληση; Τι ωφελεί μία συζήτηση αυτή τη στιγμή για τη ζεύξη, αφού η απόφαση από την κεντρική εξουσία είναι ειλημμένη και έχει προχωρήσει η διαδικασία για να αρχίσει το έργο; Μήπως μερικοί προσπαθούν να επηρεάσουν την τελευταία στιγμή την εξέλιξη του ήδη δρομολογημένου έργου; Γιατί επί τρία χρόνια η Δημοτική αρχή δεν έκανε μια δημόσια διαβούλευση για το συγκεκριμένο θέμα; Το συμπέρασμα είναι , ότι ο Δήμος Σαλαμίνας συνδιοργάνωσε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μία συζήτηση για την ζεύξη, σε λάθος χρόνο και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα αφού πολιτικά φάνηκε ανίκανος για μία παρόμοια διοργάνωση. Ήταν μία συζήτηση φιάσκο!” καταλήγει ο κος Δερτούζος.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı