You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Σαλαμίνα: “Για τον Βλητικό Σταθμό θα πληρώνουμε 40 χιλ. ευρώ ετησίως!”

Σαλαμίνα: “Για τον Βλητικό Σταθμό θα πληρώνουμε 40 χιλ. ευρώ ετησίως!”

Σαλαμίνα: “Για τον Βλητικό Σταθμό θα πληρώνουμε 40 χιλ. ευρώ ετησίως!”

Εντονες αντιδράσεις έχε προκαλέσει στη Σαλαμίνα η παραχώρηση του Βλητικού Σταθμού στον Δήμο για 20 χρόνια, έναντι υψηλού μισθώματος. Μετά την ανακοίνωση του Δήμου σχετικά με την παραχώρηση της έκτασης χωρίς ωστόσο να αναφέρονται λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία με την ΕΤΑΔ, δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας έδωσαν στη δημοσιότητα μέρος της εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου διαπιστώνει κανείς ότι ναι μεν παραχωρείται για 20 χρόνια στον Δήμο αλλά το μίσθωμα μετά την τριετία, ετησίως, ανέρχεται στο ποσό των 40.000 ευρώ!

O δημοτικός
σύμβουλος Μάνος Δερτούζος παρουσιάζει την άλλη διάσταση της υπόθεσης, λέγοντας
πως ο Δήμος Σαλαμίνας ζήτησε τον Βλητικό Σταθμό προκειμένου να τον νοικιάσει
βάζοντας εισιτήριο για τους πολίτες. «Αυτός ο χώρος είναι δικός μας. Απαλλοτριώθηκε αντί
πινακίου φακής από το Δημόσιο το 1951, παραχωρήθηκε στον Ναύσταθμο για τις ανάγκες
του Πολεμικού μας Ναυτικού και τώρα απαιτούμε να μας επιστραφεί. Δε θα
πληρώνουμε 40.000 ευρώ τον χρόνο, ενοίκιο στο σπίτι μας».

Ο κος Δερτούζος αναφέρει το παράδειγμα του Δήμου Δραπετσώνας στον οποίο παραχωρήθηκαν χωρίς αντάλλαγμα τα 86 στρέμματα στο παραλιακό μέτωπο και καλεί τον Δήμαρχο Σαλαμίνας να αφήσει τη μυστική διπλωματία και να διεκδικήσει δωρεάν παραχώρηση του Βλητικού Σταθμού στον Δήμο.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης. Ειδικότερα, ο βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, αναφορικά με το μεγάλο ζήτημα του Βλητικού Σταθμού Σαλαμίνας και την πρόθεση παραχώρησής του στο Δήμο Σαλαμίνας έναντι ενοικίου 15.000€ τα τρία πρώτα έτη και 40.000€ τα υπόλοιπα δώδεκα έτη, με σκοπό τη δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου Αναψυχής.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι η υπό ενοικίαση παραχώρηση από την ΕΤΑΔ,  θα μπορούσε να αποφευχθεί, όπως έπραξε το 2019 η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στο Δήμο Καλαμάτας και Κοζάνης παραχωρώντας δημόσια ακίνητα για 99 έτη ΔΩΡΕΑΝ. Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι η υπό ενοικίαση έκταση του Βλητικού Σταθμού δημιουργεί επιπλέον δαπάνη στο Δήμο Σαλαμίνας, δεδομένου ότι απαιτούνται πολλά χρήματα  για την αποκατάσταση και την αξιοποίηση του χώρου και των κτισμάτων του.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı