You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Πώς να είσαι αισιόδοξος για την ανάπλαση των Λιπασμάτων;

Πώς να είσαι αισιόδοξος για την ανάπλαση των Λιπασμάτων;

Πώς να είσαι αισιόδοξος για την ανάπλαση των Λιπασμάτων;

Του Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας , επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Μέσα στην θύελλα των πολιτικών εξελίξεων, ο Δήμος μας βρέθηκε σε ρόλο παράπλευρης απώλειας. Με το Άρθρο 70 του Πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα  για το κλείσιμο της 4ης Αξιολόγησης , δεχτήκαμε ένα ακόμα πλήγμα στην υπόθεση της Ανάπλασης της πειοχής των Λιπασμάτων, αφού οι εγκαταστάσεις παίρνουν παράταση της λειτουργίας τους στα 20 χρόνια! Το προηγούμενο ήταν πέρυσι το Καλοκαίρι οπότε και ο Υπουργός κύριος Σταθάκης υπέγραφε και δευτερη άδεια για την συγκεκριμένη εταιρεία, άδεια εμπορείας πετρελαιοειδών. Τότε το τραγικό ήταν ότι η άδεια υπογραφόταν Ιούλιο και ο αγωνιστής Δήμαρχος το έπαιρνε χαμπάρι κανα τρίμηνο αργότερα από παρέμβαση δημοτ.συμβούλων της Αντιπολίτευσης (!) που τόσο πολύ έχει γραμμένη. Ακολούθησε ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ένας επαναστατικός λόγος για αγώνες και το αποτέλεσμα εναι ότι η άδεια βρίσκεται σε ισχύ ! Τώρα, έκλεισε τον Δήμο για μια μέρα ( χρειάζεται και λίγο επαναστατική γυμναστική )  και πήγε μόνος του στην Βουλή – δεν χρειαζόταν πάλι τη βοήθεια των δυναμεων της Αντιπολίτευσης – να βρει τον Υπουργό . Τώρα γιατί πήγε μόνος του και τι είπε μόνο αυτός ξέρει. Το σίγουρο είναι, ότι το Άρθρο παρά την καταψήφισή του από τις βουλευτές Καρακώστα, Κασιμάτη και Μεγαλοοικονόμου πέρασε με 151 ψήφους, αφού όλοι οι άλλοι βουλευτές Α΄και Β΄Πειραιά το ψήφισαν κανονικά και με τον Νόμο.

Δύο χτυπήματα σε ένα χρόνο δεν ειναι και μικρή υπόθεση. Πρώτα να εδραιώνεται η θέση της Εταιρείας και με δεύτερη άδεια ( η υπόσχεση του Υπουργού ότι θα κάνει ανάκληση ουδέποτε εφαρμόστηκε ) και στην συνέχεια η παράταση λειτουργίας , έρχονται να αναιρέσουν τον θετικό αντίκτυπο της παραχώρησης των 85 στρεμμάτων στον Δήμο και της ανακλησης των περίφημων « ρυθμίσεων Μανιάτη. Αυτή  είναι η πικρή αλήθεια και μαζί μ΄αυτό το φούντωμα τω φημών γθα προνομιακές σχέσεις του εν λόγω επιχειρηματία με τη  Κυβέρνηση δημιουργούν ένα κλίμα οργής , καταγγελίας της Κυβέρνησης από φορείς αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε πριν λίγες μέρες. Βέβαια τα αντανακλαστικά του Δημάρχου ( ή κάτι άλλο 😉 οδήγησε στην σύγκλιση του Συμβουλίου μια βδομάδα , αφού όλα είχαν λήξει. Γιατί άραγε ; Απάντηση δεν πήραμε, κορώνες όμως ακούσαμε πάλι. Και βέβαια ανακοινώθηκε κινητοποίηση στο Υπουργείο, όπου καλεστήκαμε όλοι ! Μάλιστα , θα έρθουμε κύριε Δήμαρχε , αλλά δεν μας κάλεσες όταν γίνονταν κρίσμες συναντήσεις σε Υπουργεία, ούτε όταν συναντούσες μόνος 3 φορές τον κ. Μελισσανίδη.Την δε τελευταία συγκέντρωση την έκανες μόνος σου σαν Δημοτική Παράταξη « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ » αποκλείοντας όλες τις άλλες δυνάμεις και μη φροντίζοντας να δημιουργήσεις την μεγίστη συσπείρωση .

Μάλιστα κύριε Δήμαρχε, θα έρθουμε ,αλλά για πολλοστή φορά αρνήθηκες να αποδεχτείς την πρότασή μου για συγκρότηση διαπαραταξιακής Επιτροπής για την Ανάπλαση των Λιπασμάτων που να συζητά για τα προβλήματα που δημιουργούνται , να προτείνει πρωτοβουλίες.Όσα περισσότερα γκολ τρώει ο κ. Βρετάκος , τόσο οχυρώνεται αυτάρεσκα στην παρέα του με την οποία διοικεί τον Δήμο, τόσο φέρεται μοραία για τον Δήμο. Ας το πω πιο σκληρά . Ανεξάρτητα από τις πολιτικές ευθύνες  που ειναι γνωστές, ο κ. Βρετάκος ειναι ο Δήμαρχος που η Ιστορία θα καταγράψει ως αυτόν που επί θητείας του η ΟΙONE

–          Πήρε την πρώτη άδεια λειτουργίας

–          Πήρε τη δεύτερη άδεια εμπορείας

–          Πήρε την παράταση λειτουργίας

Μεγάλες επιτυχίες, αποτέλεσμα της ανεπάρκειάς του, της δυσκολίας να δει ευρύτερα, να κάνει κινήσεις , να πάρει πρωτοβουλίες, της ανυπαρξίας συνολικού σχεδίου για την Ανάπλαση από τη οποία έχει μείνει ένα θεατράκι, πολές συναυλίες για να χαίρεται ο κόσμος και μάλιστα δίπλα στον χώρο των καζανιών του θανάτου, όπως λέει ο ίδιος, εξωραίζοντας τις γκαταστάσεις.

Θα πάμε λοιπόν στο Υπουργείο και θα ζητήσουμε την αλλαγή, την κατάργηση, την επαναδιατύπωση του Άρθρου 70. Αν αυτό αναφέεται σε νέες επενδυσεις από εδώ και πέρα δεν αφορά στην OIL ONE. Θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε κι ας μας αποκλείει συνήθως από επίμαχες συναντήσεις ο πολύς κύριος Δήμαρχος.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Μακάρι να ήταν. Από την OIL ONE ήρθε επιστολή – δεν αναφέρθηκε σ΄αυτή καθόλου ο Δήμαρχος και μου έκανε εντύπωση – η οποία στηριγμένη σε πόρισμα του Ε.Μ.Π απειλεί τον Δημαρχο και άρα όλους  ότι κάθε αναφορά σε ευθύνες της Εταιρείας θα την αναγκάσει να καταφύγει στην Δικαιοσύνη για δυσφήμηση! Τι λέει αυτό το πόρισμα ;

–          Ότι η Επιχείρηση χρησιμοποιεί τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες , τις οποίες χρησιμοποιούν οι πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές υποδομές στον κόσμο!

–          Ότι και να μηνυπήρχε, θα έπρεπε να δημιουργηθεί γιατι συμβάλει στην αποτροπή της ανεξέλεγκτς διάθεσης πετρελαιοειδών

–          Ότι για τις οσμές σίγουρα δεν ευθύνεται η Εταιρεία

Κανένα σοβαρό σχόλιο για αυτό, πέραν των γνωστών που λέγονται σε καφενεία; Κάποια πρόταση για το πως αντιμετωπίζουμε αυτή την απειλή; Κάποια ιδέα για κάποια έρευνα , κάποια επιστημονική βοήθεια; Τίποτα. Γιατί;

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Μακάρι να ήταν. Με τις οσμές ακόμα ψαχνόμαστε.Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος άλλωστε τις χαρακτήρισαν « ατακτοποίητες». Από την άλλη, πέρυσι και φέτος ακο΄με τα ίδια.Όλο έλεγχοι γίονται και όλο Σταθμός Μετρήσεων στήνεται.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Μακάρι να ήταν.Οι έλεγχοι της Περιφέρειας για την τήρηση της τήρησης των περιβαλλοντικών ελέγχων από την Εταιρεία δεν έχουν βγάλει κάποιο πρόβλημα. Άρα ;

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Μακάρι να ήταν. Ο Δήμος δεν διαθέτει κάποια σοβαρή επικαιροποιημένη Μελέτη για τη συνολική Ανάπλαση και αυτό οδηγεί σε αποσπασματικές ενέργειες. Υπάρχουν και οι συναυλίες που μας βοηθούν να « ξεχνιόμαστε» και φέρνουν ψηφαλάκια. Τα άλλα τα βλέπουμε. Πρότεινα συζήτηση εφ όλης της ύλης στο Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος το δέχτηκε και μας είπε σχεδόν απειλητικά ότιπρέπει νάμαστε διαβασμένοι!  Μάλλον νομίζει ότι έιναι ακόμα σε αίθουσα διδασκαλίας . Η Συζήτηση μπήκε σήμερα 25-6.Μέχρι ξημερώματα Δευτέρας δεν είχαμε πάρει καμμια εισήγηση ! Προφανώς ο Δήμαρχος θέλει μια συζήτηση δίχως αρχή, μέση και τέλος, δίχως σχέδιο, όπου θα λέμε όλοι σκέψεις και αυτός στο τέλος θα μας κατακεραυνώσει. Τέτοια συζήτηση ας την κάνει μόνος του.

Αυτη την στιγμή οδηγούμαστε πίσω, ενώ είχαμε ελπίσει και πάλι. Η Ανάπλαση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την χειρίζονται πολιτικά στενοκέφαλοι τύποι που επί εποχής τους αντί να αξιοποιήσου τα βήματα που έγιναν, άρχισαν να παίζουν τους αγωνιστές .

Κρίμα, αλλά αυτή είναι η αλήθεια! Όσοι παλέψαμε για την Ανάπλαση, δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι με όλα αυτά που γίνονται….

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı