You Are Here: Home » Uncategorized » Πώς ακμάζει το παρεμπόριο στα πανηγύρια – Με την Αστυνομία απούσα και τη Χρυσή Αυγή να αποκαθιστά τη νομιμότητα

Πώς ακμάζει το παρεμπόριο στα πανηγύρια – Με την Αστυνομία απούσα και τη Χρυσή Αυγή να αποκαθιστά τη νομιμότητα

Πώς ακμάζει το παρεμπόριο στα πανηγύρια – Με την Αστυνομία απούσα και τη Χρυσή Αυγή να αποκαθιστά τη νομιμότητα

Διάτρητες υπηρεσίες, μεσάζοντες, παράνομες άδειες, παρεμπόριο, «μαϊμούδες», μαύρο χρήμα και… άγιος ο ΘεόςΓια τα… πανηγύρια κυριολεκτικά είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά και η διαδικασία έκδοσης των αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων και τις Ιερές Μονές ανά τη χώρα για τις εμποροπανηγύρεις. Μετά από έρευνα διαπιστώσαμε ότι αρκετοί Δήμοι είναι ξέφραγο αμπέλι αφού οι υπάλληλοι δεν τηρούν τη νόμιμη διαδικασία με αποτέλεσμα να στήνουν παράνομους πάγκους, ανάμεσα στους νόμιμους μικροπωλητές, ακόμα και λαθρομετανάστες οι οποίοι, όπως μας καταγγέλθηκε, πιέζουν θρασύτατα τους νόμιμους, ελέγχοντάς(!) τους και ζητώντας τους να επιδείξουν την άδειά τους, διαφορετικά δεν φεύγουν και διεκδικούν τη θέση.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι δεν καταγράφουν ούτε καν το όνομα του ενδιαφερόμενου δίνοντας χωρίς προϋποθέσεις και αδιακρίτως, έναντι ενός συγκεκριμένου τιμήματος, άδεια για εγκατάσταση πάγκου στα πανηγύρια που λειτουργούν σε διάφορες θρησκευτικές εορτές. Αυτό σημαίνει ότι άδεια μπορεί να προμηθευτεί οποιοσδήποτε δηλώσει πρόεδρος ή μέλος κάποιου, έστω ανύπαρκτου, Συλλόγου Μικροπωλητών, είτε κάποιος μεσάζοντας που θα υπενοικιάσει στη συνέχεια τις άδειες που έχει αγοράσει.

Η «ταρίφα» για κάθε τετραγωνικό μέτρο ξεκινά από 50 ευρώ, συνήθως. Στη συνέχεια οι μεσάζοντες διαθέτουν με καπέλο 10 ευρώ, τις άδειες, ως επί το πλείστον σε αλλοδαπούς που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς ανοχής.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στις Μονές και τους Ναούς που, σημειωτέον, ως ΜΚΟ, νομιμοποιούνται να νοικιάζουν θέσεις σε υπαίθριους μικροπωλητές με αθεώρητες αποδείξεις. Χωρίς κανέναν έλεγχο, παρά μόνο με την καταβολή του τιμήματος.

Ετσι, ο κάθε ενδιαφερόμενος παράνομος μικροπωλητής μπορεί να στήνει τον πάγκο του και να πουλάει ανενόχλητος προϊόντα μαϊμού, γνωρίζοντας ότι καμία αρχή δεν εποπτεύει και δεν ελέγχει, αφενός αν πρόκειται για νόμιμο μετανάστη και αφετέρου αν τα είδη που έχει στην κατοχή του και διαθέτει χωρίς απόδειξη προς πώληση, είναι αυθεντικά, μαϊμού ή κλεμμένα. Δηλαδή, η φοροδιαφυγή και η φυγάδευση συναλλάγματος σε Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες, σε όλο τους το μεγαλείο και με την άδεια του Δήμου!

Η Αστυνομία εντελώς απούσα. Σε ελάχιστες περιπτώσεις ενεργοποιείται, κατόπιν καταγγελίας, και παρεμβαίνει για να επιβάλει τον νόμο, όπως η Αστυνομία στο νησί της Αίγινας. Όπως πληροφορείται η Εν Πειραιεί, η ανταπόκριση της διοικητού του Α.Τ. κας Γκαρή στις καταγγελίες είναι άμεση. Συγκεκριμένα, μετά από τηλεφώνημα στελέχους δισκογραφικής εταιρείας, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας χιλιάδες κλεψίτυπα cds και dvds, σε πάγκο αλλοδαπού, ο οποίος, όμως, τράπηκε σε φυγή προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Την επόμενη μέρα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου, η διοικητής του Α.Τ. κ. Γκαρή ζήτησε περαιτέρω στοιχεία για το νούμερο του πάγκου και την απόδειξη πληρωμής, αλλά προς μεγάλη της έκπληξη πληροφορήθηκε ότι δεν είχαν στη διάθεσή τους κανένα από τα εν λόγω στοιχεία. Στη συνέχεια επικοινώνησε με τον δήμαρχο Θεοδόση Σακκιώτη ο οποίος δήλωσε άγνοια για το πώς χορηγούνται οι άδειες των πάγκων και δεσμεύτηκε να το ερευνήσει για να τηρηθεί στο εξής η νόμιμη διαδικασία.

Ο κόμπος στο χτένι

Αυτή η ανομία και η ανοχή των αρμοδίων αρχών απέναντι στο φαινόμενο του παρεμπορίου το οποίο ευθύνεται για τον αφανισμό πολλών επαγγελματικών κατηγοριών (ένδυση, υπόδηση, μικροεξοπλισμοί οικιών, είδη ταξιδίου, μπιζού, cd, dvd κ.α.) ωθεί αρκετούς κατεστραμμένους επαγγελματίες να ζητούν την εφαρμογή του νόμου. Και επειδή ο νόμος δεν εφαρμόζεται από την Αστυνομία, η οποία απαθής και με σταυρωμένα τα χέρια γίνεται θεατής της παράνομης δράσης των αλλοδαπών παραεμπόρων, οι βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν με ίδια μέσα να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα. Να κάνουν, δηλαδή, τη δουλειά των Αστυνομικών ελέγχοντας τις άδειες και τα απαραίτητα έγγραφα που έπρεπε να φέρουν οι μικροπωλητές.

Οσο για το ΠΑΣΟΚ που δια της κας Γεννηματά έσπευσε να εκτοξεύσει κατηγορίες περί αντιποίησης αρχής, ήρθε η ώρα να αναλάβει τις μεγάλες ευθύνες του για το κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων και την καταστροφή ισάριθμων επαγγελματιών, τη φοροδιαφυγή που γονάτισε την οικονομία μας και όλες τις άλλες οδυνηρές συνέπειες του παρεμπορίου για τον τόπο μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı