You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Πότε και για ποιους θα υλοποιηθεί η δέσμευση Σαμαρά για ενιαίο φόρο 15%

Πότε και για ποιους θα υλοποιηθεί η δέσμευση Σαμαρά για ενιαίο φόρο 15%

Πότε και για ποιους θα υλοποιηθεί η δέσμευση Σαμαρά για ενιαίο φόρο 15%

Σαφές χρονοδιάγραμμα και διευκρινίσεις, ζητά ο Πρόεδρος του ΒΕΠ

Οι διαρκείς δεσμεύσεις για λήξη των μέτρων λιτότητας και μη εφαρμογή νέων αλλά και η πρόσφατη Πρωθυπουργική εξαγγελία για επιβολή ενιαίου φόρου στις επιχειρήσεις 15% προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανού Μιχάλαρου ο οποίος τόνισε σε σχετική δήλωσή του:

«Ο Πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε πότε θα υλοποιηθεί αυτή η εξαγγελία της χαμηλής φορολόγησης. Δεν αναφέρθηκε δηλαδή σε κανένα χρονοδιάγραμμα ούτε κι έδωσε οποιαδήποτε διευκρίνιση για το, εάν η φορολόγηση αυτή θα αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή και τις μεγάλες επιχειρήσεις με τους μεγάλους τζίρους. Δεν αναφέρθηκε δηλαδή καθόλου στο, εάν το 15% θα ισχύει για τον μικρομεσαίο που βρίσκεται λίγο πριν από το λουκέτο και, εάν θα ισχύει το ίδιο και για τη μεγάλη επιχείρηση. Δεν είπε πότε θα γίνει. Πότε θα ξεκινήσει.

Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, όπως και η κοινωνία, δεν αντέχουν τη σκληρή φορολογία που τους έχει επιβληθεί κι εξακολουθεί να τους επιβάλλεται με μετονομασία φόρων και ενοποιήσεις αυτών, όπως είναι ο ενιαίος φόρος ακινήτων.

Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας δεν μπορεί να υπομένει άλλο τα χαράτσια, οι πλάτες του έχουν λυγίσει και ζητούν οι εξαγγελίες να μην είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα ή «παρηγοριά στον άρρωστο» αλλά ουσιαστικές δεσμεύσεις με σαφείς όρους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής».

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı