You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πυρ και μανία ο Δήμαρχος Πόρου: “Πρόκληση η μη εκτέλεση ακτοπλοϊκών δρομολογίων δήθεν λόγω καιρού”

Πυρ και μανία ο Δήμαρχος Πόρου: “Πρόκληση η μη εκτέλεση ακτοπλοϊκών δρομολογίων δήθεν λόγω καιρού”

Πυρ και μανία ο Δήμαρχος Πόρου: “Πρόκληση η μη εκτέλεση ακτοπλοϊκών δρομολογίων δήθεν λόγω καιρού”

Λάβρος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης με αφορμή τη μη εκτέλεση δρομολογίων από το “Νήσος Πόρος” με την επίκληση των κακών καιρικών συνθηκών. Σήμερα ο Δήμαρχος συγκαλεί σύσκεψη με όλους τους πλοιοκτήτες των ferry boats και τον Λιμενάρχη Πόρου, ώστε να υπάρχει πλήρης αποσαφήνιση των συνθηκών υπό τις οποίες δεν εκτελέστηκαν δρομολόγια τις προηγούμενες μέρες και να διασφαλισθεί ότι στο μέλλον θα εξαντλείται κάθε δυνατότητα εκτέλεσής τους υπό αντίστοιχες συνθήκες.
“Τη στιγμή που η τοπική κοινωνία και οι επισκέπτες του νησιού πρέπει να αποδεχτούν ότι υπό ακραίες καιρικές συνθήκες είναι εύλογο να απαγορεύεται από το Λιμεναρχείο η κίνηση των πλοίων, η μη-εκτέλεση δρομολογίων από το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΠΟΡΟΣ» σήμερα το πρωί και χθες το απόγευμα με την επίκληση κακών καιρικών συνθηκών (χθες) και χαμηλού φωτισμού (!!!) στην προβλήτα του Γαλατά (σήμερα), συνιστά προκλητική στάση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ορθώς δε το Λιμεναρχείο Πόρου προχώρησε στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων” τόνισε χθες ο Δήμαρχος.

Αυτονόητες αξιώσεις του Δήμου, όπως είπε, είναι οι ακόλουθες:
1. Όταν υπάρχει απαγόρευση απόπλου από το Λιμεναρχείο λόγω κακοκαιρίας (όπως συνέβη την ημέρα των Φώτων), να διερευνάται η δυνατότητα εκτέλεσης ελάχιστων δρομολογίων για λόγους ασφαλείας από όποιο πλοίο/καπετάνιο δηλώσει ότι δύναται να τα εκτελέσει.
2. Όταν κάποιος καπετάνιος δηλώνει αδυναμία εκτέλεσης των δρομολογίων για οποιοδήποτε λόγο, το πλοίο της βάρδιας να αντικαθίσταται αμέσως από άλλο πλοίο που ο καπετάνιος του δεν επικαλείται αντίστοιχη αδυναμία.
3. Όταν λόγω αυξημένης κίνησης απαιτείται ταυτόχρονη εκτέλεση των δρομολογίων από δύο πλοία, αυτό να γίνεται αμέσως.
4. Αν η κοινοπραξία που έχει βάρδια δεν μπορεί να δώσει τις παραπάνω λύσεις με δικό της πλοίο, να συνδράμει πλοίο της κοινοπραξίας που δεν έχει βάρδια.
5. Σε κάθε περίπτωση τροποποίησης (έκτακτης ή προγραμματισμένης) ή διακοπής των δρομολογίων να ενημερώνεται αμέσως ο Δήμος, ώστε να εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση του εξυπηρετούμενου κοινού.

“Πρόκειται για στοιχειώδη πράγματα στα οποία ελπίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουν” κατέληξε ο κος Δημητριάδης.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı