You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » ΠΣΥΥΕΝ: “Στρατιωτικοποίηση της Ναυτιλίας”

ΠΣΥΥΕΝ: “Στρατιωτικοποίηση της Ναυτιλίας”

“Μέσα στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων της τρικομματικής κυβέρνησης, έρχεται να προστεθεί και το συνεχώς τροποποιούμενο νομοσχέδιο του Κωστή Μουσουρούλη για την αναδιοργάνωση του ΥΝΑ¨ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων του ΥΕΝ. Και συνεχίζει: “Ο κ. ΥΝΑ, όπως προκύπτει από την τρίτη και τελευταία έκδοση του Ν/Σ που δημοσιεύθηκε, όχι μόνο δεν έκανε δεκτή καμία από τις προτάσεις του ΠΣΥΥΕΝ, αλλά καταστρατηγώντας το δημόσιο διάλογο, πέρασε ακόμη δυσμενέστερες διατάξεις, οι οποίες δεν προτάθηκαν από κανέναν, όπως προκύπτει από τα αρχεία της διαβούλευσης και τις οποίες δεν έθεσε, ως όφειλε, εκ νέου σε διαβούλευση.Ο κ. Μουσουρούλης, ως δέσμιος των κατεστημένων συμφερόντων, δεν επιθυμεί καθώς φαίνεται τη συγκρότηση ενός σύγχρονου διοικητικού φορέα της ναυτιλίας και επιλέγει το στρατιωτικό μοντέλο διοίκησης της δεκαετίας του ’60. Με το εν λόγω Ν/Σ ο δημόσιος φορέας της ναυτιλίας στρατιωτικοποιείται πλήρως, χωρίς να υπολογίζονται οι συνέπειες για τη δημόσια διοίκηση, η οποία επιβαρύνεται με επιπλέον γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Οι εργαζόμενοι πλήττονται είτε είναι πολιτικοί υπάλληλοι και λόγω έλλειψης αρμοδιοτήτων και μείωσης των οργανικών θέσεων θα οδηγηθούν σε απόλυση, είτε είναι ένστολοι και θα αποτελούν πλέονστρατιωτικό σώμα που θα ασκεί διοικητικές αρμοδιότητες και όχι καθήκοντα ασφάλειας και διάσωσης στη θάλασσα, που είναι το κύριο έργο τους.

Ερωτάται ο κ. Μουσουρούλης, ως γνώστης, λόγω της πολυετούς θητείας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ποια άλλα κράτη της ΕΕ, ανώτατος αξιωματικός στρατιωτικού σώματος είναι αρμόδιος για τη χάραξη της ναυτιλιακής πολιτικής. Ερωτάται, σε ποια άλλα κράτη της ΕΕ η ναυτική εργασία, η ναυτική εκπαίδευση και άλλες διοικητικές υπηρεσίες ασκούνται από στρατιωτικό σώμα. Ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν τελικά αυτή η μορφή διοίκησης είναι αποδεκτή στα πλαίσια του κοινοτικού κεκτημένου, το οποίο ως γνωστόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους δημοκρατικούς θεσμούς”.

Ο ΠΣΥΥΕΝ δηλώνει κάθετα αντίθετος στην οπισθοδρόμηση της δημοκρατίας και της δημόσιας διοίκηση και καλεί τους εταίρους της Κυβέρνησης να πάρουν σαφή θέση για το νομοσχέδιο και να διαφυλάξουν τις δημοκρατικές διαδικασίες αποτρέποντας την ψήφιση του εν λόγω Νομοσχεδίου.

Το ΔΣ της ΠΣΥΥΕΝ στη συνεδρίαση της 28-01-2013 ομόφωνα αποφάσισε:

• Να καταγγείλει το οπισθοδρομικό Νομοσχέδιο, που στρατιωτικοποιεί το Υπουργείο.

• Να ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Υπουργό για την τροποποίηση των διατάξεων του Νομοσχεδίου.

• Να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

• Να συμπαρασταθεί στην απεργία της ΠΝΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 31/1-1/2/2013 και να συντονιστεί

σε κοινό αγώνα με εργαζομένους από άλλους χώρους τους οποίους πλήττει το νομοσχέδιο.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı