You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πρότυπο Οικολογικό Πάρκο σε έκταση 4 στρεμμάτων στον Ρέντη

Πρότυπο Οικολογικό Πάρκο σε έκταση 4 στρεμμάτων στον Ρέντη

Πρότυπο Οικολογικό Πάρκο σε έκταση 4 στρεμμάτων στον Ρέντη

Ο ανάδοχος αναδείχθηκε και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα. Πρόκειται για τη δημιουργία του Οικολογικού Πάρκου «Ελαιώνα», προϋπολογισμού  1.462.580,95 €.
Το Οικολογικό Πάρκο θα κατασκευαστεί σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων, θα έχει δύο εισόδους, η κεντρική από την πλατεία Ελευθερίας και μία μικρότερη από την οδό Κουμουνδούρου “και όταν με το καλό παραδοθεί στους δημότες, η πόλη θα έχει αποκτήσει ένα πρότυπο οικολογικό άλσος με πολλαπλές χρήσεις αναψυχής, άθλησης και εκπαίδευσης, έργο που αναμφισβήτητα θα συμβάλλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής, καθώς και στη δημιουργία ενός πόλου έλξης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά” τονίζει ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης.
Το έργο το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 6 μήνες μετά το ξεκίνημα των εργασιών του, περιλαμβάνει:
-Δίκτυο πεζοδιαδρόμων, διαστρωμένων µε χωμάτινα σταθεροποιημένα δάπεδα (τύπου κουρασανί) διαφορετικών χρωματισμών.  Οι  πεζοδιάδρομοι περιμετρικά του άλσους θα χρησιμοποιούνται για ελαφρά άσκηση (περπάτημα – τρέξιμο), ενώ αυτοί στο εσωτερικό του θα οδηγούν και στους άλλους θεματικούς χώρους ψυχαγωγίας, αναψυχής και χαλαρής άθλησης, παιδιών, εφήβων και ενήλικων χρηστών.
-Χώρο με πίστα για ποδήλατο ή πατίνι ή skate κι ένα μεγάλο χώρο ημικύκλιου καθιστικού για να διευκολύνεται η επικοινωνία των επισκεπτών.
-Φυτεύσεις μεγάλου αριθμού δέντρων και θάμνων. Τα φυτά που θα χρησιμοποιηθούν στο Οικολογικό Πάρκο,  θα προέρχονται από την ελληνική χλωρίδα με ειδική σήμανση στο κάθε είδος για να είναι δυνατή η επίσκεψη μαθητών.
Ο φωτισμός του χώρου δε θα γίνεται με ηλεκτρική ενέργεια αλλά με φωτιστικά σώματα που θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Τέλος, υπάρχει πρόβλεψη για την άνετη πρόσβαση πεζών και ΑμεΑ σε όλο το Οικολογικό Πάρκο.

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı