You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πρόσδεση πλοίου στον αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας!

Πρόσδεση πλοίου στον αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας!

Πρόσδεση πλοίου στον αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας!
Την παράνομη πρόσδεση πλοίου στον αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας κατήγγειλε με επιστολή του προς τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά το μέλος της Επιτροπής Διάσωσης των Αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας και δημοτικός σύμβουλος Μάνος Δερτούζος. Οπως αναφέρει μετά από τηλεφώνημα του δημοσιογράφου Τάκη Μαυρέα,  ο οποίος τον ενημέρωσε ότι έβλεπε από το σπίτι του στο Πέραμα το εν λόγω πλοίο, ο κος Δερτούζος επικοινώνησε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο απ΄όπου του ανέφεραν ότι έχει δοθεί άδεια για την πρόσδεση. “Καταγγέλλω ως απαράδεκτη τη στάση του Λιμεναρχείου που δίνει άδειες σε πλοία τα οποία έρχονται στον Ιερό χώρο της Κυνόσουρας και κάνουν επισκευές. Η ασέλγεια του Ιερού χώρου πρέπει να σταματήσει” τόνισε ο κος Δερτούζος ζητώντας την απομάκρυνση του Sea Lady.
Το έγγραφο που εστάλη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά έχει ως εξής:
Προς 
Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά Σαλαμίνα 10/3/2018
Κοιν: Υπουργό Πολιτισμού
Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρο
 
Κύριε Λιμενάρχα
Σήμερα το πρωϊ και ώρα 10.15 στο βόρειο τμήμα της Κοινόσουρα Σαλαμίνας πρόσδεσε (πριμάτσα) το πλοίο SEA LADY με την βοήθεια δύο ρυμουλκών και πιλότου.
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας την οποία είχα με την Αξιωματικό Φυλακής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μου επιβεβαίωσε ότι την άδεια μεθόρμισης του πλοίου έδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.
Απορούμε πως είναι δυνατόν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να αγνοεί ότι η Κοινόσουρα είναι Αρχαιολογικός χώρος Ζώνη Α Απολύτου προστασίας.
“Στους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους απαγορεύεται η αλιεία, η αγκυροβολία, η υποβρύχια δραστηριότητα, εκτός εάν έχει χορηγηθεί άδεια του Υπουργού Πολιτισμού”. Ν.3028/2002 αρθ.15 παρ. 1
Συγχρόνως με την Σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ Ν.4404/16 ρητά απαγορεύεται οποιαδήποτε Λιμενική δραστηριότητα συμπεριλαμβανομένης της πρόσδεσης πλοίων σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτογραμμή.
 
Κύριε Λιμενάρχα 

Σας καλούμε να σεβαστείτε την νομοθεσία στον Αρχαιολογικό χώρο ο οποίος κατ επανάληψη βιάζεται με την πρόσδεση και τις επισκευές πλοίων. Σας καλούμε επίσης να διατάξετε άμεσα την απομάκρυνση του πλοίου SEA LADY από το συγκεκριμένο σημείο το οποίο παράνομα έχει προσδέσει.
Για την Επιτροπή Διάσωσης των Αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας
Μάνος Δερτούζος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σαλαμίνας
 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı