You Are Here: Home » Uncategorized » Πρόγραμμα κατάρτισης 3.000 ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

Πρόγραμμα κατάρτισης 3.000 ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

Πρόγραμμα κατάρτισης 3.000 ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

Ξεκινά η υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος για άνεργους και επαπειλούμενους άνεργους των βιομηχανικών κλάδων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, μέσω της παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, κατάρτισης/επανακατάρτισης με στόχο την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων. Η υποβολή των προτάσεων θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους από τον Τομέα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, είναι συνολικού κόστους 8.000.000 ευρώ & θα υλοποιηθεί από τα δύο Επιμελητήρια της ευρύτερης Περιοχής του Πειραιά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ). Το πρόγραμμα αφορά 1.500 εργαζόμενους σε πρώτη φάση και 1.500 σε δεύτερη φάση και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ ).

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης υπογράμμισε: «Η ανεργία σήμερα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας επισημαίνοντας ότι κάθε πρωτοβουλία που οδηγεί στον περιορισμό της, με την ενίσχυση και στήριξη νέων θέσεων εργασίας ή επιχειρηματικών δράσεων, είναι ιδιαίτερα θετική. Η ανακοίνωση της υλοποίησης του Ειδικού Προγράμματος κατάρτισης και επανακατάρτισης ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ύψους 8 εκατ. ευρώ είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Πειραιά. Παλέψαμε εδώ και πολύ καιρό, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, τις Εργοδοτικές Οργανώσεις και τις Ενώσεις Εργαζομένων για τη δημιουργία αυτού του ειδικού προγράμματος και η σημερινή είδηση είναι ελπιδοφόρα για την ευρύτερη Περιφέρειά μας που πραγματικά μαστίζεται από την ανεργία», κατέληξε ο κ. Καρύδης.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı