You Are Here: Home » ΕΜΠΟΡΙΟ-ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ » Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ανθρώπινου Δυναμικού της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ανθρώπινου Δυναμικού της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ανθρώπινου Δυναμικού της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά

Δράση επιδοτούμενης κατάρτισης και επανακατάρτισης άνεργων και απειλούμενων από ανεργία στην περιφερειακή ενότητα Πειραιά ύψους οκτώ (8) εκ. ευρώ, υπογράφτηκε από τον Ειδικό Γραμματέα για την Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μανώλη Πατεράκη. Το Πρόγραμμα εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων». Η Δράση θα υλοποιηθεί από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) το οποίο θα αναλάβει το συνολικό σχεδιασμό, παρακολούθηση και αξιολόγηση του Προγράμματος, καθώς και τη διαχείριση και απόδοση στους καταρτιζόμενους και των προβλεπόμενων εκπαιδευτικών επιδομάτων που ανέρχεται στα επτά (7) ευρώ ανά ώρα κατάρτισης.

Το έργο απευθύνεται σε 1500 άτομα (ανέργους και απειλούμενους από ανεργία) και περιλαμβάνει:

•Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα επαγγελματικής εξειδίκευσης.

•Επιδοτούμενη κατάρτιση-επανακατάρτιση καθώς και πιστοποίηση στα εκπαιδευτικά αντικείμενα των σεμιναρίων.

•Ενημέρωση προς τους φορείς και τις επιχειρήσεις της περιοχής για τα αυξημένα προσόντα των καταρτιζομένων με στόχο την αξιοποίησή τους στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Η δράση αποσκοπεί στην ενεργό υποστήριξη ανέργων και απειλούμενων από ανεργία εργαζομένων, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας ή και διατήρησης της απασχόλησης τους με αναβαθμισμένα επαγγελματικά εφόδια.

Το Πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ανακούφιση και επαγγελματική προοπτική των ανέργων και απειλούμενων από ανεργία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, μιας περιοχής που πλήττεται από τα υψηλά επίπεδα ανεργίας.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı