You Are Here: Home » Uncategorized » Πρωτοβουλία Μπουτσικάκη για την εγκατάσταση της εταιρείας διαχείρισης του EAST MED στον Πειραιά

Πρωτοβουλία Μπουτσικάκη για την εγκατάσταση της εταιρείας διαχείρισης του EAST MED στον Πειραιά

Πρωτοβουλία Μπουτσικάκη για την εγκατάσταση της εταιρείας διαχείρισης του EAST MED στον Πειραιά

Στην Ημερίδα του Ελληνικού Παραρτήματος των«RepublicansOverseas», με θέμα την «Ενεργειακή Ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο», που πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2019, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχε ως ομιλητής ο βουλευτής της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Στο πλαίσιο της παρέμβασής του, ο κ. Μπουτσικάκης πρότεινε να εγκατασταθεί στον Πειραιά η έδρα της διεθνούς εταιρείας που θα διαχειριστεί τον ενεργειακό αγωγό «East Med». Ο αγωγός αυτός θα ξεκινάει από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, θα διασχίζει την Ανατολική Μεσόγειο και θα καταλήγει στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Ο Βουλευτής παρουσίασε μια συνολικά επεξεργασμένη και πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση, αναδεικνύοντας τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του Πειραιά για τη διαχείριση του σπουδαίου αυτού έργου.

Όπως τόνισε ο κ. Μπουτσικάκης, ο Πειραιάς αποτελεί το ναυτιλιακό κέντρο της Χώρας και έδρα των πιο δυναμικών ναυτιλιακών εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγχρόνως, διαθέτει το μεγαλύτερο εμπορικό και βιομηχανικό σύμπλεγμα επιχειρήσεων, με ισχυρή ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και εξειδικευμένες εταιρείες στους τομείς της μεταλλουργίας και των τεχνικών κατασκευών.

Ειδικότερα, ο Πειραιάς διαθέτει όλες τις αναγκαίες υποδομές, εξειδικευμένες δικηγορικές εταιρείες, κέντρο διαμεσολάβησης, επιμελητήρια, καθώς και πανεπιστημιακά προγράμματα για την παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης στα διοικητικά, τεχνικά και επιχειρησιακά στελέχη μιας τέτοιας εταιρείας.

Ήδη, άλλωστε, ο Πειραιάς τροφοδοτεί με εξειδικευμένο προσωπικό ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως στους τομείς της ναυτιλίας, των κατασκευών, των επισκευών και της συντήρησης τεχνικών συστημάτων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής υποστήριξε ότι δεν υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο πιο κατάλληλη έδρα από τον Πειραιά για τη διεθνή εταιρεία που θα διαχειριστεί τον ενεργειακό αγωγό «ΕastMed». Η υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου θα συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης, αλλά και ολόκληρης της Χώρας, αρκεί να φροντίσουμε να συμμετάσχουμε εγκαίρως σε όλες τις απαιτούμενες διεργασίες.

 

Τελειώνοντας, ο κ. Μπουτσικάκης δεσμεύτηκε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια με όλες του τις δυνάμεις, αναλαμβάνοντας κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την ανάδειξη και την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı