Προϊόν πολιτιστικής άυλης κληρονομιάς της UNESCO το φιστίκι Αιγίνης
Στο Β΄στάδιο της διαδικασίας εγγραφής στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας 2021 πέρασε η πρόταση για το φιστίκι Αιγίνης. Την πρόταση συνέταξαν η γεωπόνος Γεωργιάδου Μαρία, ο Νικόλαος Αλυφαντής, Πρόεδρος του Αγρ. Συλλόγου, Παραγωγός Φιστικιού Αιγίνης και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου.
Το φιστίκι Αιγίνης το οποίο έχει συνδεθεί με το νησί από τον 19ο αιώνα αποκτά πολιτιστική ταυτότητα και ανοίγουν μπροστά του νέοι ορίζοντες αναπτυξιακοί.
Ως πρακτική και τεχνογνωσία καλλιέργειας, επεξεργασίας και παραγωγής
ποικίλων παραδοσιακών προϊόντων και παραγώγων είναι αναπόσπαστο στοιχείο πολιτισμού όπως προβάλλεται από το ετήσιο φεστιβάλ.