You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » Προσοχή στην ούγια (μέρος 2ο)

Προσοχή στην ούγια (μέρος 2ο)

Προσοχή στην ούγια (μέρος 2ο)

Γράφει ο Μιχάλης Χάνδακας

Πραγματικός συναυλιακός οργασμός φέτος το καλοκαίρι στην φτωχή πλην τίμια Ελλάδα της κρίσης.Να όμως που ανακοινώνονται μεγάλα ονόματα και για το φθινόπωρο.

‘Ερχονται για παράδειγμα οι Sisters of Mercy.Αναρωτιέμαι όμως ποιοί έρχονται στην πραγματικότητα…οι Sisters of Mercy ή Η Sister of Mercy το προσωπικό σχήμα του Eldritch;Ενθουσιάστηκα ομολογώ με την είδηση,φίλοι όμως με πληροφόρησαν ότι κλαίνε ακόμα τα λεφτά τους από την προηγουμένη εμφάνιση…ή οι Troggs…ΤΩΡΑ.Όπως σχολίασε ακροατής με πι έρχονται ή με…βακτηρίες;

Ευτυχώς υπάρχουν περιπτώσεις όπως των Uriah Heep που ναι μεν έχουν μόνο ένα μέλος από την αρχική τους σύνθεση,δουλεύουν όμως τα τελευταία χρόνια με αυτό,έχουν δέσει καλά πράγμα που φάνηκε  και στο τελευταίο τους άλμπουμ.

Υπάρχει  ένας ολόκληρος κόσμος καινούργιων συγκροτημάτων,ελληνικών και ξένων,που φτιάχνουν πραγματικά πολύ καλή μουσική και το λέει αυτό κάποιος που ανήκε στην κατηγορία των”δεν έχει βγει τίποτα αξιόλογο μετά το 1974,άντε μετά το 1981”.

20χρονα ή ακόμα και μεγαλύτερα παιδιά που βγάζουν μουσική βασισμένη σ’αυτά τα παλιά καλά τραγούδια.Γιατί τους σνομπάρουμε συναυλιακά; Γιατί εκστασιαζόμαστε μόνο με κάθε παλιό και κάποτε θρυλικό;

Όταν κάποτε ρώτησαν τον Robert Plant για επανένωση των Led Zeppelin είχε απαντήσει πώς το ιατρικό προσωπικό που χρειάζονται όλοι μαζί για να ανέβουν στη σκηνή είναι περισσότεροι από τα μέλη της μπάντας! (ΘΕΟΣ ο Ρόμπερτ)

Χωρίς αμφιβολία πολλοί ροκ σταρς έχουν υποστεί τη φθορά της ηλικίας,της εξάντλησης ίσως και γιατί όχι και της αμηχανίας του να προσπαθείς ακόμα να βγάλεις φράγκα απο τις περασμένες δόξες.Η προχωρημένη όμως ηλικία είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι τους βλέπουν:ίσως να είναι η τελευταία ευκαιρία.Ποτέ δεν ξέρεις αν κάποιοι απο αυτούς θα τα καταφέρουν ώστε να ξαναέρθουν οπότε αρπάζεις ένα εισιτήριο και βουρ!!!

Ποια είναι όμως η γοητεία του να βλέπεις μερικούς σιτεμένους εκατομμυριούχους με δερμάτινα παντελόνια να ερμηνεύουν όπως όπως τραγούδια που ηχογράφησαν μια ζωή πριν, όταν ήταν ακόμα νέοι και άγριοι;Και γιατί γουστάρουμε τόσο πολύ μπάντες που είτε είναι tribute act ή μοιάζουν σαν tribute act του εαυτού τους;

Γουστάρουμε γιατί αυτή η μουσική σήμαινε κάτι για μάς όταν ήμασταν νεότεροι,τα τραγούδια τους μας κάνουν να ξεχνάμε το δικό μας σύντομο ταξίδι και μας πάνε πίσω σε πιο ξέγνοιαστους καιρούς. Ο κανόνας μάλιστα λέει το εξής σχετικά με τους rockερς…δε χρειάζεται να είσαι στο peak για να πιάσεις το μέσο ροκ κοινό…αρκεί μόνο να εμφανιστείς.

Οι άνθρωποι θέλουν να σε δουν ακόμα και σαν τελίτσα στο βάθος της σκηνής καθώς τραγουδούν μαζί σου τους ύμνους της χρυσής τους νιότης.Κι όλες αυτές οι μπάντες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό…ένα χαρακτηριστικό που το έχουν όλα τα μνημεία. Από τη σωστή γωνία και με ελάχιστο φωτισμό απολαμβάνεις ακόμα την αρχιτεκτονική παρόλο που το μνημείο στην πραγματικότητα καταρρέει.

Θυμάμαι μια εκδρομή μου στο κάστρο της Μεθώνης…θέλαμε σαν τρελοί να επισκεφτούμε κάποιο τμήμα του κάστρου που δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση του.Οι αρχαιολόγοι μπροστά στην επιμονή μας μας είπαν το εξής:

”Εισέρχεστε με δική σας ευθύνη”

Αυτό ακριβώς ισχύει και για τις συναυλίες των παλαιμάχων…οφείλουμε να σας ενημερώσουμε γιατί αυτή είναι η δουλειά μας ότι προσέρχεστε με δική σας ευθύνη.

πηγή: www.atlantisfm.gr

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı