You Are Here: Home » ΑΡΘΡΑ - ΓΝΩΜΕΣ » «Προεκλογικές σκέψεις και σχόλια ενός μικρομεσαίου»

«Προεκλογικές σκέψεις και σχόλια ενός μικρομεσαίου»

«Προεκλογικές σκέψεις και σχόλια ενός μικρομεσαίου»

Αρθρο του Βασίλη Κορκίδη – Προέδρου της ΕΣΕΕ

Οι πρόωρες εκλογές του 2012 είναι εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον της χώρας μας. Οι άνθρωποι της αγοράς δεν ομιλούμε την προεκλογική γλώσσα, δεν ακούμε προεκλογικές κορώνες και δεν βλέπουμε μέλλον στις ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις αυτών που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δυστυχία και την αγανάκτησή μας.

Τα κόμματα ευκαιρίας ψάχνουν πρόσωπα κράχτες και οι υποψήφιοί τους θέματα κράχτες για να εκλεγούν. Εμείς, όμως, οι άνθρωποι του καθημερινού αγώνα ψάχνουμε σοβαρές θέσεις και ρεαλιστικές λύσεις για την έξοδο από την ύφεση.

Τα κόμματα του παρά πέντε δεν δημιουργήθηκαν για να μας σώσουν αλλά για να σώσουν τις βουλευτικές έδρες της ομάδας των πολιτικών που τα δημιούργησαν για να μην μείνουν άνεργοι.

Μπορεί να είναι βολική η φανέλα της αντιμνημονιακής ομάδας αλλά όποιος αλλάζει φανέλα με σκοπό την επανεκλογή του δεν θα πρέπει να μας πείθει. Άλλωστε οι πολιτικοί του πάγκου συχνά αλλάζουν κομματική φανέλα σαν εσώρουχο μήπως τους δοθεί η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουν στον αγωνιστικό πολιτικό χώρο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και ζημιάς που μπορεί να προκαλέσουν στη χώρα τους. Είναι πολύ εύκολο σήμερα κάποιοι φιλόδοξοι με κάθε τρόπο να μπορούν να παραπλανούν και να εκμεταλλεύονται κάποιους αγνούς, αλλά θυμωμένους ανθρώπους για να κάνουν τη δουλειά τους. Επάγγελμα βουλευτής, νομίζω ότι δεν υπάρχει.

Προσωπικά μαζί με πολλούς άλλους αξιοπρεπείς και φιλότιμους Έλληνες, ανήκω στους πολίτες που συνεχίζουν από την κερκίδα να υποστηρίζουν την ίδια ομάδα και να την ενδυναμώνουν με την ψήφο τους, χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα. Δεν πρέπει, μάλιστα, κανείς να ξεχάσει ότι η μεν πρώτη κατηγορία των προαιρετικά αντιμνημονιακών βουλευτών πληρώνεται, ενώ η δεύτερη των υποχρεωτικά μνημονιακών πολιτών πληρώνει.

Η πορεία των μικρομεσαίων προς τις εκλογές πρέπει να έχει ως διακύβευμα την ευρωπαϊκή λύση και τη διακυβέρνηση της χώρας μας. Το διάστημα μέχρι την 6η Μαΐου σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε ακυβερνησία και χάος. Από την 7η Μαΐου πρέπει να ξεκινήσει κάτι καινούργιο που θα αλλάξει το κλίμα και την ψυχολογία της ελληνικής κοινωνίας.

Για να κυβερνηθεί η χώρα μας πρέπει να επενδύσουμε στη συσπείρωση των ψηφοφόρων στις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις του τόπου και την αποδόμηση των κομμάτων διαμαρτυρίας αλλά και την απαξίωση των ευκαιριακών κομμάτων του παρά πέντε, τα οποία δεν έχουν ούτε λύσεις, ούτε απαντήσεις στις αγωνίες μας.

Η αυτοδυναμία είναι επιδίωξη του πρώτου σε επιλογή κόμματος αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια ισχυρή κυβέρνηση με ένα δυνατό πρώτο κόμμα το οποίο θα μπορεί να αντικαταστήσει την κομματική με την πολιτική αυτοδυναμία.

Οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων θα πρέπει να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, βιβλιάριο ενσήμων και φορολογική δήλωση που να δικαιολογεί το πόθεν έσχες των περιουσιακών τους στοιχείων.

Τέλος, ο σταυρός σε κάθε ψηφοδέλτιο προτίμησής μας έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού πρέπει επιτέλους να επιλέξουμε τους άξιους και τους ικανούς και όχι τους φαύλους και τους ανεπαρκείς, που με την ανικανότητά τους μας οδήγησαν στη σημερινή φτώχεια.

 

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı