You Are Here: Home » Κεντρικα Νεα » Πουλούσαν ψεύτικα πακέτα διακοπών μέσω διαδικτύου

Πουλούσαν ψεύτικα πακέτα διακοπών μέσω διαδικτύου

Πουλούσαν ψεύτικα πακέτα διακοπών μέσω διαδικτύου

Εξιχνιάστηκαν 38 περιπτώσεις απάτης

Τριάντα οκτώ  περιπτώσεις εξαπάτησης χρηστών του διαδικτύου, που αφορούσαν στην διοργάνωση και πραγματοποίηση υποτιθέμενων ταξιδιωτικών «πακέτων», τα οποία διαφημίζονταν στο διαδίκτυο εξιχνιάστηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 31 και 59 ετών, για κατ’ επάγγελμα απάτη με υπολογιστή.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι είχαν εξαπατηθεί από άγνωστα άτομα, τα οποία χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», διαφήμιζαν ταξιδιωτικά «πακέτα» σε δελεαστικές τιμές. Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, έπειθαν τους πολίτες να καταβάλλουν χρηματικά ποσά για την πραγματοποίηση των ταξιδιών, χωρίς ωστόσο αυτά να πραγματοποιούνται.

Από το σύνολο των καταγγελιών που υποβλήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι για την τέλεση των απατών, χρησιμοποιήθηκαν συνολικά επτά ιστοσελίδες στο «Facebook», οκτώ τραπεζικοί λογαριασμοί και δέκα τηλεφωνικοί αριθμοί.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης αστυνομικής και ψηφιακής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τόσο ο 31χρονος όσο και ο 59χρονος, ως οι διαχειριστές των επίμαχων προφίλ και διοργανωτές των υποτιθέμενων ταξιδιωτικών «πακέτων».

Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi), οι δύο ημεδαποί κατάφεραν στο χρονικό διάστημα από 23.07.2013 έως και 12.12.2013 να αποσπάσουν, από τουλάχιστον τριάντα οκτώ πολίτες, συνολικό χρηματικό ποσό 49.795 ευρώ για τις απατηλές ταξιδιωτικές προσφορές που διαφήμιζαν στο διαδίκτυο.

 

 

 

© 2011 Έν Πειραιεί Powered By Webproviders.gr

Scroll to top
casus telefon
telefon dinleme programı
telefon dinleme
casus telefon
telefon dinleme
telefon dinleme programı